Opvang maandag 15 februari i.v.m. code rood

Het KNMI heeft voor maandag voor het hele land code rood afgegeven vanwege “verraderlijke gladheid”. Het wordt vooral op lokale wegen glad door sneeuwresten.

Wij  hebben alle ouders inmiddels geïnformeerd via ons oudercommunicatieportaal Konnect.  In verband met de bijzondere omstandigheden willen wij ook alle ouders die nog geen gebruik maken van Konnect en via deze weg op zoek zijn naar informatie informeren over de opvang voor morgen maandag 15 februari:

Peuterspeelzaal
Ochtend
Alle peuterspeelzalen zijn gesloten!

Middag
Alle peuterspeelzalen zijn in principe geopend.

Kinderdagverblijf
Ochtend
Als er voldoende medewerkers op een veilige manier aanwezig kunnen zijn dan is het kinderdagverblijf (ook voor de verlengde opening) geopend. Hou er rekening mee dat dit mogelijk niet de vaste medewerkers kunnen zijn die u gewend bent.

Hou het groepslogboek in de gaten voor actuele informatie! Het is mogelijk dat er (nog) geen opvang mogelijk is in de ochtend.

Middag
In principe is het kinderdagverblijf geopend. Blijf op de hoogte via de informatie in het groepslogboek.

Buitenschoolse noodopvang

Voorschoolse noodopvang
Als er voldoende medewerkers op een veilige manier aanwezig kunnen zijn dan is de voorschoolse noodopvang geopend. Hou er rekening mee dat dit mogelijk niet de vaste medewerkers kunnen zijn die u gewend bent.

Hou het groepslogboek in de gaten voor actuele informatie! Het is mogelijk dat er (nog) geen noodopvang mogelijk is in de ochtend.

Middag
In de middag zijn in principe alle locaties geopend voor noodopvang.

ICT werkzaamheden

Als onderdeel van groot onderhoud aan het ICT netwerk van GO! Kinderopvang worden de komende twee zaterdagen onze servers vervangen.

De werkzaamheden vinden plaats op zaterdag 17 oktober én zaterdag 24 oktober.

Dit heeft gevolgen voor onze bereikbaarheid via e-mail en het gebruik van Konnect. Konnect is het digitale oudercommunicatieportaal voor ouders die opvang afnemen. Alle ouders hebben hier inmiddels bericht over ontvangen.

Tijdens de werkzaamheden op deze dagen ontvangen wij geen e-mail. Dit geldt voor het algemene info@go-kinderopvang.nl adres, maar ook voor e-mail berichten naar alle locaties. Het e-mail bericht komt ook niet op een later tijdstip aan. U ontvangt een melding bij het versturen. Wij verzoeken u het bericht na de werkzaamheden op een later tijdstip nogmaals  te versturen.

Excuses voor het ongemak.

Samenspel

Wat is Samenspel

Samenspel is een methodiek ontwikkeld voor kinderen van 0-6 jaar en hun ouders. De methodiek richt zich op het al spelenderwijs voorbereiden van kinderen op de schoolloopbaan die zij tegemoet gaan.

Welke ontwikkelgebieden komen bij Samenspel aan bod

  • Sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Zelfredzaamheid
  • Spelontwikkeling
  • Motorische ontwikkeling
  • Cognitieve ontwikkeling
  • Taalontwikkeling

Waar en wanneer vindt Samenspel plaats

De bijeenkomsten zijn wekelijks in de schoolweken en de bijeenkomsten duren gemiddeld 1 ½ uur. U en uw kind worden verwacht iedere week aanwezig te zijn om zo de opbouw van de bijeenkomsten goed te kunnen volgen en toepassen.

Locatie: Ziezo – Voorstraat 602, 8226 KZ Lelystad

Tijd bijeenkomsten:  In schoolweken van 9.00 uur tot 10.30 uur

Door wie worden de Samenspelbijeenkomsten georganiseerd

De bijeenkomsten worden verzorgd door Saïda Loukili & Wendy Meijering. Zij zijn medewerkers van GO! Kinderopvang.

Geïnteresseerd

Lijkt het u leuk om samen met uw kind deel te nemen aan de Samenspelbijeenkomsten? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar: w.meijering@go-kinderopvang.nl.

Let op! U kunt starten met Samenspel als uw kind tussen de 10 en 16 maanden is.

Erben Wennemars trapt campagne ‘Lelystad drinkt water!’ af op OBS de Finnjol

Van 18 tot en met 27 september 2020 staat Lelystad in het teken van water drinken. JOGG Lelystad ‘Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst’ vraagt met de campagne: ‘Lelystad drinkt water!’ aandacht voor de voordelen van water drinken: water is gezond, gemakkelijk en goedkoop. JOGG-ambassadeur Erben Wennemars en wethouder Jack Schoone trappen de campagne af.

Waarom de Drink Water campagne?

Uit recent onderzoek onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van acht basisscholen in Lelystad blijkt dat minder dan de helft van de kinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Ook drinken nog veel kinderen gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Om kinderen en ouders beter bewust te maken van de voordelen van water drinken, wordt de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ gestart.

Nationale Sportweek & de Daily Mile

Van 18 t/m 27 september 2020 is ook de Nationale Sportweek. De campagne ‘Lelystad drinkt water!’ valt niet voor niets samen met de Nationale Sportweek: sport is onlosmakelijk verbonden met water drinken. In deze week doen diverse basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming en gedrag van kinderen.

Aftrap door Erben Wennemars!

Erben Wennemars is landelijk JOGG-ambassadeur voor de Daily Mile. Op vrijdag 18 september om 10.00 uur verricht hij samen met wethouder Jack Schoone op OBS de Finnjol de aftrap van de Daily Mile en de Drink Water campagne. De feestelijke aftrap vindt plaats in klein comité, maar diverse scholen en organisaties in de stad doen mee aan één of beide activiteiten.

Wie doen er mee met de campagne?

JOGG Lelystad is verheugd dat zoveel Lelystadse organisaties tijdens de campagneweek aandacht vragen voor het drinken van water. Inwoners die deze week een bezoek brengen aan Sportbedrijf Lelystad, GO! Kinderopvang, Scholengemeenschap Lelystad, Icare, KernGezond, Gezonde Wijkaanpak, Welzijn Lelystad, diverse basisscholen, Flevomeer Bibliotheek, de Limonade Brigade, gemeente Lelystad en GGD Flevoland worden op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.

Brede aanpak

Met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en de Daily Mile wil JOGG Lelystad, samen met andere partijen en gemeente Lelystad, zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan.
Meer informatie op: www.lelystad.nl/jogg.

Duurzaam dak voor GO! Kinderopvang Ziezo

Lelystad – Deze week onthulden de kinderen van GO! Kinderopvang locatie Ziezo in Lelystad een ‘groen’ bord. Daarop staat hoe Ziezo nu de eigen elektriciteit opwekt en waarom het dak ineens vol plantjes staat. De wereld samen mooier maken, dat staat hoog op de agenda bij GO! Kinderopvang. Dat doen ze liefst samen: met de omgeving (zoals scholen en gemeenten), met de kinderen en met medewerkers.

Samen de wereld mooier maken

111 zonnepanelen kreeg het schuine dak van locatie Ziezo dit voorjaar. Een hele operatie. Tegelijk werd het platte dak duurzaam geïsoleerd. De zonnepanelen voorzien de locatie van alle elektriciteit die ze nodig hebben. Of dat nu voor het kinderdagverblijf is, het tiener kinderkookcafé  of het opleidingslokaal voor medewerkers.

Goed voor mensen, goed voor de insecten

‘Het sedum dak isoleert en maakt de locatie in de zomer koeler en in de winter warmer’, legt Ellen Kramer van facilitaire zaken van GO! uit. ‘Aan alle kanten een fijne keuze want naast dat sedum onderhoudsvrij is, is het ook heel vriendelijk voor insecten. Zo draagt dit dak weer bij aan de biodiversiteit in de nabije omgeving’.

GO! kiest duurzaam en natuurlijk

Waar we aan vernieuwing toe zijn kiezen we voor duurzaam en natuurlijk. Zoals bij dit dak, maar ook bijvoorbeeld bij de herinrichting van een speelplaats. Zo kreeg Ziezo anderhalf jaar geleden ook een natuurlijke plek om te spelen. Met boomstammen en avontuurlijke speelattributen.’

Feestelijke onthulling met bord en scherm

Het was  even wachten op het sedum dak, vanwege de kweekperiode van de plantjes, maar nu is het duurzame dak compleet. De kinderen van het kinderdagverblijf mochten deze week het bord onthullen, dat uitleg geeft de verduurzaming bij Ziezo. Daarnaast kunnen bezoekers in de hal van Ziezo op een scherm volgen hoeveel energie er op dat moment wordt opgewekt. Interessant en leerzaam voor kinderen en volwassenen. En natuurlijk een mooi idee hoe zij daar nu zelf hun bijdrage aan leveren.

Deze zomer: GO! Vakantie FUN voor alle kinderen in de regio

Juist nu veel kinderen niet op vakantie gaan, willen we er zijn voor basisschool kinderen in onze regio. Speciaal voor de kinderen die normaal niet naar GO! gaan.  Zo maken we allemaal nieuwe vrienden deze zomer!

Voor wie zijn de Vakantie FUN activiteiten?

Doe gezellig mee! Voor alle activiteiten geldt dat iedereen mee kan doen. Zowel kinderen van GO! als alle andere kinderen .

Let op: schrijf je wel op tijd in.

Kijk hier voor activiteiten en inschrijven

We hebben een speciale website  waar je al onze activiteiten kunt zien en waar je je direct kunt aanmelden.

Volg ons voor nieuwe activiteiten

Blijf op de website kijken en volg ons op facebook of instagram voor nieuwe activiteiten.

Over Vakantie FUN

Wil je meer weten over GO! Vakantiefun? Kijk dan hier.

Verlenging maatregelen tegen Corona tot en met 28 april

Zojuist heeft het kabinet laten weten dat het de maatregelen tegen Corona verlengt tot en met 28 april 2020.

Dit betekent in ieder geval dat alle scholen en kinderopvanglocaties tot die tijd gesloten blijven. Onderwijs en kinderopvang blijven wel noodopvang bieden aan ouders die werken in een cruciaal beroep.

We hebben ontzettende bewondering voor alle medewerkers in de zorg en andere cruciale beroepen. We realiseren ons dat dit veel vraagt, maar we hebben er net als minister de Jonge vertrouwen in dat we dit met elkaar kunnen doen.

De noodopvang bij GO! is al vanaf 16 maart gerealiseerd. Op enkele locaties in Lelystad, Almere en Zeewolde bieden we noodopvang voor kinderen van 0-4 en 4-12 jaar. Afhankelijk van de vraag naar noodopvang openen we extra locaties. Er is maximaal één KDV groep en één BSO groep open op een noodlocatie. Uitgangspunt is dat we opvang bieden op ruime locaties, waar ook spreiding van kinderen en medewerkers mogelijk is.

Deze week bespreken we welke gevolgen dit besluit heeft op de komende periode. We houden u hiervan op de hoogte.

Aanvragen noodopvang
Hieronder delen we nogmaals de wijze waarop u noodopvang kunt regelen als u en/of uw partner in een cruciaal beroep werkt. Komt u er niet uit of wilt u ondersteuning? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum op telefoonnummer 0320 – 294 900. U kunt ook een mail sturen naar info@go-kinderopvang.nl dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Aan extra noodopvang buiten uw contract of noodopvang als u normaal geen opvang afneemt zijn geen kosten verbonden.

Compensatie kinderopvangkosten
U behoudt alleen het recht op kinderopvangtoeslag als u de gebruikelijke kosten per maand blijft voldoen en de teruggave van de eigen bijdrage is gekoppeld aan het recht op kinderopvangtoeslag. Ook blijft uw opvangplek op deze wijze behouden en kunt u gelijk weer gebruik maken van de kinderopvang als die weer regulier opengaat.

U hoeft geen wijzigingen door te geven aan de Belastingdienst of uw kinderopvangtoeslag stop te zetten, tenzij bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst, zodat uw kinderopvangtoeslag kan worden aangepast en uw eigen bijdrage wordt verlaagd.

 

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

Persbericht
20 maart 2020, 20.00 uur

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

De ouders die hun kind(eren) vanwege de Coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten. Dat melden staatssecretaris van Toeslagen en Douane Van Huffelen en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van Ark. De brancheorganisaties voor de kinderopvang, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst/Toeslagen tekenden vandaag een intentieverklaring om dit snel te kunnen regelen.

Voor recht op de kinderopvangtoeslag betalen ouders een eigen, inkomensafhankelijke, bijdrage. Het kabinet wil er zorg voor dragen dat de kinderopvangorganisaties noodopvang kunnen bieden van kwaliteit. Het is onwenselijk om ouders de kosten van een eigen bijdrage voor de kinderopvang te laten betalen terwijl ze daar geen gebruik van maken. Alle ouders worden gecompenseerd. Aan gebruik van de noodopvang voor kinderen van mensen in cruciale beroepen zijn geen kosten verbonden.

Tamara van Ark:

“We willen de kinderopvanglocaties in staat stellen goede noodopvang te verzorgen voor ouders die nu aan het werk zijn in vitale sectoren. Ik ben trots op hoe de sector dat op dit moment oppakt. Als de rekeningen niet betaald worden dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten. Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn. Dat willen we met deze compensatie voorkomen.”

Oplossing

De Belastingdienst maakt de eigen bijdragen van ouders aan de 3500 kinderopvangorganisaties over. De kinderopvangorganisaties kunnen dan rechtstreeks aan de ouders het te veel betaalde deel, dat wil zeggen het verschil tussen het factuurbedrag en de ontvangen kinderopvangtoeslag, over de periode 16 maart t/m 6 april overmaken aan de ouders. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.

Alexandra van Huffelen:

“Het is goed dat ouders nu duidelijkheid krijgen. Zij kunnen hun kinderopvangplek gewoon behouden, ook als de kinderen tijdelijk niet naar de kinderopvang gaan. Samen met de sector zorgt de belastingdienst dat ouders gecompenseerd worden voor de teveel betaalde eigen bijdrage. Ik hoop dat dit de ouders rust geeft, in deze moeilijke tijd.”

De Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, de Belastingdienst/Toeslagen en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, hebben de handen ineengeslagen. Met deze regeling worden de kosten voor de ouders gecompenseerd en kunnen de kinderopvangorganisaties overeind blijven. Ouders kunnen met een gerust hart door blijven betalen en worden hierdoor niet financieel benadeeld. Het recht op kinderopvangtoeslag blijft hiermee doorlopen. Ook blijft de vertrouwde plek voor de kinderen op de kinderopvanglocatie behouden voor wanneer de reguliere situatie terugkeert.

Cruciale beroepen

Het kabinet vindt het belangrijk dat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven en er voor hen opvang beschikbaar is. Vanaf maandag stond de kinderopvang meteen klaar om alle kinderen op te vangen van één of twee ouders met een cruciaal beroep. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, en het niet lukt zelf de kinderen op te vangen, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Het is dus geen harde eis dat beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Hierdoor kunnen de ouders die nu cruciaal zijn in de zorg, het onderwijs en op andere plekken aan het werk blijven.

Coronavirus

Voor alle ouders die opvang afnemen bij GO!
Zojuist heeft het kabinet verdere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Dit betekent dat vanaf morgen 16 maart alle onderwijs en kinderopvanglocaties gesloten zijn. Dit geldt in ieder geval tot en met 6 april. We begrijpen dat dit voor overlast kan zorgen.

Opvang komende twee dagen

Peuterspeelzalen

Net zoals het onderwijs zijn ook de peuterspeelzalen vanaf morgen de komende periode tot en met 6 april gesloten. Bent u werkzaam in de vitale sector dan gaan we graag in overleg met u voor de mogelijkheden van opvang. Hiervoor kunt u contact opnemen met de locatieleider.

Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

Gesteund door het advies van de brancheorganisaties en vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn we de komende twee dagen op de gebruikelijke locaties geopend voor ouders in de vitale sector, zoals in ieder geval de zorg, politie en brandweer. Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen voor een volledig overzicht van alle beroepen.

We hebben op dit moment voor de eerste twee dagen geen zicht op het totaal aantal ouders die hier gebruik van moeten maken. We vragen u dan ook alléén gebruik te maken van deze noodopvang als het echt niet anders kan.

Belangrijk

Voor alle ouders met buitenschoolse opvang: geef in Konnect de aan- en afwezigheid van uw kind door. Zo weten de pedagogisch medewerkers welke kinderen zij wel van school moeten halen. Als u niet werkt in een vitale sector en/of uw kinderen niet naar school en opvang laat gaan, dan meldt u uw kind in ieder geval af in Konnect!

Vervolg

Voor de periode na morgen treffen we verdere voorbereidingen. We vragen u naar de behoefte aan opvang, zodat we dit inzichtelijk kunnen maken en daarop het juiste aantal geopende locaties kunnen bepalen. Hierover volgt morgen meer informatie.

Vragen

Voor al uw vragen openen we een speciale helpdesk. U kunt een mail sturen naar coronateam@go.nl. Vanaf morgen zorgen we ook voor een dagelijks overzicht van veel gestelde vragen die we plaatsen op Konnect en elke dag als update delen via een nieuwsbericht op Konnect.

We vertrouwen op uw medewerking en begrip. We doen ons uiterste best om onder de huidige omstandigheden kwalitatieve opvang te blijven bieden voor die kinderen en ouders die het nodig hebben in de komende weken.

Uniek project – Stimuleren Wetenschap & Techniek bij jonge kinderen

Techniek is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijkse leven. En de ontwikkelingen gaan snel. Zó snel zelfs dat het pure noodzaak is om leerlingen zo vroeg mogelijk een beetje inzicht te geven in wetenschap en technologie. Aan de hand van een samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven, met MBO College Almere als aanvoerder, worden mbo-studenten nu opgeleid om jonge kinderen op een speelse manier in aanraking te brengen met wetenschap en technologie.

Ook GO! is onderdeel van dit samenwerkingsverband. Margreet Hellemons (directeur bestuurder) is lid van de stuurgroep.

Uniek

Dit initiatief is uniek in Nederland. Nog niet eerder was er bij de MBO’s aandacht voor het structureel opleiden van experts in het stimuleren van Wetenschap & Technologie bij het jonge kind. Ook de allerjongsten in de kinderopvang en de eerste jaren van het basisonderwijs raken door ervaringsgericht en onderzoekend leren vertrouwd met het thema.

Wat betekent dit in de praktijk

MBO tweedejaars studenten krijgen opdrachten mee in de praktijk. Zij observeren hoe kinderen spelen, welke vragen zij zichzelf stellen en welke onderzoekjes kinderen spontaan uitvoeren in hun spel. De studenten observeren gericht hoe het spontane spel van de kinderen een goede verbinding legt met de werelden van techniek.

Het doel is om niveau 4 studenten Onderwijsassistent en Gespecialiseerd  Pedagogisch Medewerker structureel op te leiden voor een toekomst, waarin technologie een steeds grotere rol speelt in het dagelijks leven en hun professionele werkomgeving.