Viering hoogste punt Montessori Campus

23 oktober 2023

Eerste paal en onthullen bouwbord

Vandaag markeert een speciale mijlpaal voor de Montessori Campus 0-18 met het bereiken van het hoogste punt. Deze viering gaat verder dan alleen een bouwkundige prestatie; het benadrukt de unieke samenwerking, visie en toewijding die alle partners in dit project hebben geïnvesteerd.
In een feestelijke ceremonie hebben Susanne Olivier en Ber Damen, namens het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, samen met Wethouder Vastgoed, Alexander Sprong, de vlaggen gehesen om dit significante moment te vieren.
“Ons gebouw, geïnspireerd door Montessori’s roze toren, symboliseert meer dan alleen onderwijskundige innovatie,” zegt Susanne Olivier. “Het staat als een blijvende herinnering aan de kracht van samenwerking en gedeelde doelen. Ook ondersteunt het onze missie om een omgeving te creëren waarin elke leerling kan groeien en zijn of haar volledige potentieel kan bereiken. Het bereiken van dit hoogste punt is slechts het begin van wat we samen kunnen bereiken”.
Wethouder Alexander Sprong beaamt de kracht van deze samenwerking: “Dit toekomstige, duurzame gebouw is meer dan een stapel stenen, het zorgt voor ontmoeting en maatschappelijke verbinding tussen mensen, een samenwerking die het welzijn van onze gemeenschap, en bovenal onze kinderen, verbetert.” Daarnaast benadrukte de wethouder de bijzondere eigenschappen van het gebouw dat een hoge duurzaamheidsscore haalt, gasloos is en samen met de gymzaal meer dan 500 zonnepanelen kent. “We bouwen hier aan de toekomst van onze Almeerse jeugd en aan de eerste grote energie neutrale stad van Nederland. Daar feliciteer ik jullie mee en ben ik trots op!

Ontmoetingsplek

De Montessori Campus 0-18 is een gezamenlijk initiatief van ASG, Go! Kinderopvang, De Nieuwe Bibliotheek en de Gemeente Almere. Het project is gericht op het realiseren van een allesomvatende leeromgeving voor kinderen van 0 tot 18 jaar, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke groei, ontwikkeling en zelfontdekking. De onderwijsmethode stimuleert kinderen om vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid te leren en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leertraject, een benadering die geworteld is in de filosofie van Maria Montessori.

Kinderopvang school Montessori Campus
Hoogste punt brede school Nobelhorst
Nieuws