Montessori Campus

25 april 2023

De bouw gaat beginnen!

In Nobelhorst in Almere wordt de Montessori Campus 0-18 gebouwd voor kinderen van 0-18 jaar. Om deze bijzondere plek te creëren werken de Almeerse Scholen Groep (ASG), GO! Kinderopvang, de Nieuwe Bibliotheek en de Gemeente Almere samen. In één gebied komt een kinderopvang- en onderwijsvoorziening, een bibliotheek, een sporthal en een skills garden. Deze voorzieningen vormen gezamenlijk de Montessori Campus 0-18.

Eerste paal en onthullen bouwbord

Op woensdag 19 april is de eerste paal geslagen en is het bouwbord onthuld, onder het toeziend oog van alle leerlingen van de Montessori Campus 0-18, hun coaches en andere genodigden en belangstellenden. Emma Gribling, waarnemend rector van het Montessori Lyceum Flevoland, vertelt aan alle aanwezigen hoe trots ze is op de start van de bouw: “Zo bijzonder dat ik nu mijn droom mag waarmaken; onderwijs voor kinderen van 0 tot 18 jaar waarbij geen ‘knip’ zit in de overgang van opvang naar basisschool en van basisschool naar voortgezet onderwijs. Want we zorgen voor een doorlopende leerlijn”. Alexander Spong, wethouder Vastgoed van gemeente Almere, bevestigt ook dit bijzondere concept dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Almere, GO! Kinderopvang en De Nieuwe Bibliotheek: “En dat allemaal in een prachtig en vooral ook duurzaam verantwoord gebouw”.

Ontmoetingsplek

De Montessori Campus 0-18 is een ontmoetingsplek waar ieder kind groeit, ontwikkelt en ontdekt wie het is en wat het wil worden, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel gebied. Vanuit de Montessori gedachte is de overtuiging dat ieder kind vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid leert. Zo wordt het kind ondersteund om verantwoordelijkheid in het eigen leerproces te nemen.


Op de foto (van links naar rechts)

Wendy Wesselingh – GO! Kinderopvang, Elham Bahrami – De Nieuwe Bibliotheek Almere, Susanne Olivier – Lid College van Bestuur Almeerse Scholen Groep, Alexander Sprong – Wethouder Vastgoed en Emma Gribling, rector Montessori Lyceum Flevoland.

IKC Kinderopvang Montessori
Nieuws