Buitenschoolse opvang

Wie zorgt er voor je kind na schooltijd of tijdens vakanties? Na school, voor school, op schoolvrije dagen en in de vakanties biedt GO! Kinderopvang buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen die naar de basisschool gaan.

Vind een buitenschoolse opvang in jouw buurt

Inspelen op beleving en behoefte

Het is belangrijk dat je kind zich bij ons thuis voelt en op een ontspannen manier samen met leeftijdgenootjes bezig kan zijn. Bij de BSO van GO! Kinderopvang kunnen kinderen fijn binnen en buiten spelen, er is knutselmateriaal en er worden spelletjes gedaan. Je kind wordt samen met andere kinderen opgevangen door gekwalificeerde leiding, die dagelijks activiteiten organiseren. Er is samenwerking met externe partners zoals sportverenigingen en de bibliotheek. Het spelmateriaal en activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Op die manier kan er goed ingespeeld worden op de interesse, belevingswereld en behoefte van je kind.

Op veel locaties bieden wij voorschoolse opvang (VSO). Je kunt je kind dan vanaf 7.00 uur brengen. Als het nodig is kan je kind bij ons ontbijten. Daarnaast is er tijd om even rustig te spelen en te ontspannen. Als het tijd is om naar school te gaan, brengen onze pedagogisch medewerkers je kind naar school om te beginnen aan hun schooldag.

Groepen dichtbij school

Op verschillende locaties verspreid door de steden zijn groepen naar leeftijd samengesteld. Op woensdag en vrijdag worden groepen soms samengevoegd, zodat er altijd leeftijdgenootjes zijn. In de vakanties is de opvang in Lelystad bij de grootste vestiging in de wijk. De overgang naar een andere leeftijdsgroep kan in enkele gevallen betekenen dat uw kind naar een andere vestiging gaat. Elke BSO is gekoppeld aan vaste basisscholen, vaak op loopafstand. De pedagogisch medewerkers halen de kinderen; als de afstand te ver is rijdt er een taxi, of maken we gebruik van GO! auto’s/busjes. Voor de kinderen die speciaal onderwijs volgen, bekijken we met de ouders op welke locatie ze geplaatst kunnen worden.

Vakantie

Er is ook opvang uitsluitend tijdens schoolvakanties en op studiedagen mogelijk. Voor iedere vakantie stellen de medewerkers een programma samen waarin voor ieder kind iets leuks, uitdagends, creatiefs of sportiefs te vinden is. Daarnaast is er ruimte om lekker te ontspannen en gezellig met elkaar bezig te zijn. Ook in de vakanties is het mogelijk dat we werken met leeftijdsgroepen, zodat kinderen voldoende aansluiting vinden bij leeftijdgenootjes en passende activiteiten aangeboden krijgen. Dit betekent dat er kernlocaties kunnen zijn waar je kind in de vakanties wordt opgevangen. Je wordt daar vooraf over geïnformeerd.

Speciaal 9+ programma

We bieden een speciaal 9+ programma voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan tijdens alle vakanties in Lelystad. Samen met leeftijdsgenootjes doe je uitdagende dingen, ben je gezellig bezig, maak je nieuwe vrienden en je leert er ook nog iets van. Mijn vakantieprogramma is speciaal voor de BSO kinderen van GO! Kinderopvang Lelystad. Dit programma vindt grotendeels plaats bij Ziezo.

Ouders van kinderen die gebruik maken van BSO of ingeschreven staan voor alleen vakantieopvang in Lelystad, krijgen automatisch bericht om zich in te schrijven via het digitale ouderportaal Konnect. Uniek aan dit project is dat ouders en kinderen samen een persoonlijk vakantieprogramma naar keuze kunnen samenstellen.

Pedagogiek

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons.

Al meer dan 50 jaar ervaring in kinderopvang
Lelystad, Almere en Zeewolde

Plan een rondleiding

Wil jij ontdekken of je kind zich straks thuis gaat voelen? Onze gastvrouwen heten je graag welkom op de locatie van jouw keuze. Zij nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Over hoe onze dagindelingen en groepen zijn opgebouwd, wie er op de groep staat en hoe jouw kind in een rustig tempo kan wennen, bijvoorbeeld. Kom sfeer proeven, de locatie bekijken en kennis maken.

“Sam vraagt elke dag of hij weer naar de BSO mag. Fijn spelen met andere kinderen en leuke activiteiten doen.”

Sofie Pieters
Moeder van Sam

“Kinderen van alle leeftijden spelen met plezier op de buitenschoolse opvang, er is voor elke leeftijd een activiteitenprogramma”

Sonja van Walbeek
Locatieleider

Waarom kies je voor GO! kinderopvang?

  • Uitnodigende locaties met een prettige open sfeer
  • Goed opgeleide professionele en ervaren pedagogisch medewerkers
  • Wij gaan uit van de behoefte van jouw kind
  • Wij bieden meer: zoals ruime openingstijden, thema-avonden en VVE ondersteuning
  • Contact met de ouders staat centraal
  • Dagelijkse aandacht voor ontwikkeling, met bijvoorbeeld muziek, spelletjes, bewegen en buiten spelen
  • Een overzichtelijke dagindeling
  • Organisatie zonder winstoogmerk, hoge kwaliteit, maar je betaalt niet teveel

GO! biedt meer

Baby
welkom

Vanaf 6 weken kan jouw baby al bij onze kinderopvang terecht. Als kersverse ouder ben je dan vaak nog druk om zelf in een ritme te komen.

Dreumes en peuter plezier

Dreumesen en peuters spelen graag alleen en samen. Daar hebben ze binnen en buiten veel ruimte voor. Een vast dagritme geeft houvast.

Gastouder of 24 uurs opvang

GO! biedt ook gastouderopvang, voor ouders die hier de voorkeur aan geven of specifiek 24-uurs of weekendopvang nodig hebben.

Altijd dichtbij via onze app

Via onze beveiligde app houden we je regelmatig op de hoogte van activiteiten die je kind doet en kunnen we berichten uitwisselen als dat nodig is. Zo beleef je de dag toch met je kind mee en voelt het contact altijd dichtbij.

Tarieven

Gebruik onze handige rekentool of vraag hulp bij de medewerkers van ons Service Centrum. Zij helpen u desgewenst ook bij de aanvraag van kinderopvangtoeslag.

Zoek een buitenschoolse opvang

Op zoek naar praktische informatie zoals openingstijden, dagindeling of … Kijk dan op de pagina van de locatie zelf.

24 maart 2022

Werken op een integraal kindcentrum

Bij GO! Kinderopvang bieden wij verschillende opvangsoorten. Van een gastouder tot peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Weet jij wat een integraal kindcentrum (IKC) is en hoe de opvang hier ingericht is? Marlies Spil, pedagogisch medewerker bij IKC Warande in Lelystad, vertelt ons alles over het werken op een IKC.“Bij…

Lees verder
Blog
17 maart 2022

GO! in beweging dankzij Jaleesa

Bij GO! Kinderopvang vinden wij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om te groeien en te ontwikkelen. Nieuwe initiatieven juichen wij toe, zo ook het idee van collega Jaleesa Verstraate om kinderen zoveel mogelijk beweging aan te bieden met sport- en gymactiviteiten. Jaleesa werkt al meer dan vijf jaar…

Lees verder
Blog