Peuterspeelzaal

GO! Kinderopvang biedt kinderopvang op reguliere peuterspeelzalen en peuterspeelzalen met Voorschoolse Educatie (VE) in Lelystad, Almere en Zeewolde. Het aanbod richt zich op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Daarbij laten we kinderen – onder deskundige leiding –  zoveel mogelijk in groepsverband samen spelen. De peuterspeelzaal is een goede opstap naar de basisschool.

Klik hier voor meer informatie in andere talen: Engels / Pools / Arabisch

Vind een peuterspeelzaal in jouw buurt

Samen spelend leren

Spelen is leuk; spelen is leren, spelen is ontdekken, spelen is je ontwikkelen! Op de peuterspeelzaal wordt de peuter gestimuleerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zo de volgende stap in de ontwikkeling te maken. De pedagogisch medewerkers stimuleren de peuter om zich, binnen de eigen mogelijkheden, optimaal te ontwikkelen.

Een peuter komt twee dagdelen naar de peuterspeelzaal. Tijdens een ochtend of middag worden allerlei activiteiten met de kinderen gedaan. Vrij spelen binnen en buiten is net zo belangrijk als creatieve activiteiten zoals plakken, knippen, verven, puzzelen en kleien. Ook wordt veel aandacht besteed aan voorlezen en het zingen van liedjes. Kinderen spelen samen in de hoeken. Maar ook leren ze in de kring te zitten en naar elkaar te luisteren. Samen eten en drinken vormen belangrijke momenten. Door de inrichting van de speelzaal, wordt een uitdagende en stimulerende speelomgeving geboden.

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De pedagogische werkwijze staat beschreven in het algemene pedagogische beleid van GO! (de Oranje Paraplu) en het pedagogisch werkplan van de peuterspeelzalen.

Voorschoolse educatie

Op onze VE-peuterspeelzalen wordt Voorschoolse educatie (VE) geboden. Deze speelzalen hebben een aanbod gericht op ontwikkelingsstimulering voor kinderen van 2 tot 4 jaar, vooral gericht op taal- en sociaal emotionele ontwikkeling. Met 4 jaar stroomt het kind door naar een basisschool, bij voorkeur met een VVE-aanpak in groep 1 en 2. Het totale aanbod voor een kind van 2 tot 6 jaar, noemen we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Doel is om kinderen zonder achterstand naar groep 3 te laten gaan. Het aanbod krijgt vorm aan de hand van een erkend VVE-programma. GO! Kinderopvang voert VE uit in opdracht van de gemeente.

Kinderen met een VVE-indicatie komen vanaf 2,5 jaar 16 uur per week naar de peuterspeelzaal, verdeeld over 4 tot 6 dagdelen. Dit is afhankelijk van de openstelling van de peuterspeelzalen. Van deze 16 uur is 8 uur gratis. De VVE-indicatie wordt afgegeven door het consultatiebureau. Als er geen VVE-indicatie is afgegeven, dan kan de peuter maximaal twee dagdelen geplaatst worden. De ouderbijdrage wordt bepaald aan de hand van het inkomen van de ouder.

Speciale regeling Lelystad

In Lelystad geldt een speciale regeling waarbij kinderen gratis naar de peuterspeelzaal kunnen. Dit geldt voor kinderen met een VVE-indicatie waarvan de ouders in de laagste inkomenscategorie vallen óf voor kinderen zonder VVE-indicatie, maar waarbij het armoedeprofiel van toepassing is. Klik hier voor meer informatie.

Talentgroepen

Onze talentgroepen in Lelystad en Almere bieden een vernieuwend ontwikkelingsaanbod voor peuters, om ze een vliegende start naar de basisschool te geven. Dit doen wij door de sociale en cognitieve talenten op een spelende manier te ontwikkelen.

Daarbij werken we nauw samen met de ouders zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook is er een goede samenwerking en doorgaande lijn naar de basisschool. De Talentgroepen zijn voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Talentgroepen worden nu nog als pilot uitgevoerd, op vijf  locaties in Lelystad (Peutertalent, Finnjol, Speelkajuit, Zuidwester en Dolfijntjes 1) en twee locaties in Almere (de Compositie en ’t Hof).

Bekijk de folder voor meer informatie over Talentgroepen in Lelystad en de folder voor meer informatie over de Talentgroepen in Almere.

Zobacz broszurę w języku polskim (Lelystad)

Zobacz broszurę w języku polskim (Almere)

اطلع على الكتيب باللغة العربية (Leystad)

اطلع على الكتيب باللغة العربية (Almere)

View the brochure in English (Lelystad)

View the brochure in English (Almere)

Gegevensuitwisseling instanties

Om voor alle kinderen een optimale en ononderbroken ontwikkeling mogelijk te maken, stemmen de peuterspeelzalen af met partners in de gemeente. Zo is er regelmatig uitwisseling en afstemming met het consultatiebureau in de wijk. Er kan advies en ondersteuning gevraagd worden bij jeugdzorg partijen in de gemeente. Ook zijn er afspraken gemaakt over de overdracht van gegevens als het kind overgaat naar de basisschool.

Bij de intake op de peuterspeelzaal worden de ouders geïnformeerd hoe deze afspraken eruit zien en hoe de ouders worden betrokken. Ook wordt toestemming gevraagd om deze uitwisseling te kunnen doen. Hierbij staat altijd het belang van het kind voorop.

Openingstijden

Onze peuterspeelzalen hanteren verschillende openingstijden, die per locatie kunnen verschillen. Er zijn ochtend- en middagdagdelen. De vakanties sluiten zoveel mogelijk aan bij de landelijk door de overheid vastgestelde basisschoolvakanties. Aan het begin van elk schooljaar worden die bekend gemaakt.

Al meer dan 50 jaar ervaring in kinderopvang
Lelystad, Almere en Zeewolde

Plan een rondleiding

Wil jij ontdekken of je kind zich straks thuis gaat voelen? Onze gastvrouwen heten je graag welkom op de locatie van jouw keuze. Zij nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Over hoe onze dagindelingen en groepen zijn opgebouwd, wie er op de groep staat en hoe jouw kind in een rustig tempo kan wennen, bijvoorbeeld. Kom sfeer proeven, de locatie bekijken en kennis maken.

“Aaron is 2 jaar en vindt het heerlijk om een aantal dagdelen in de week te spelen en te leren op de peuterspeelzaal.”

Gerard Smit
Vader van Aaron

“Wat GO! kenmerkt? Een prettige en open sfeer. Met aandacht voor de kinderen, rust, vriendelijkheid en respect voor elkaar en vertrouwen. Dit is ook onderdeel van ons pedagogisch beleid. Het uitgangspunt voor onze gekwalificeerde en ervaren medewerkers.
Wij kennen de kinderen en ouders goed. Het is belangrijk te begrijpen wie ze zijn en wat ze nodig hebben.”

Daniëlle van der Bijl
Locatieleider

Waarom kies je voor GO! kinderopvang?

  • Uitnodigende locaties met een prettige open sfeer
  • Goed opgeleide professionele en ervaren pedagogische medewerkers
  • Wij gaan uit van de behoefte van jouw kind
  • Wij bieden meer: zoals ruime openingstijden, thema-avonden en VVE ondersteuning
  • Contact met de ouders staat centraal
  • Dagelijkse aandacht voor ontwikkeling, met bijvoorbeeld muziek, spelletjes, bewegen en buiten spelen
  • Een overzichtelijke dagindeling
  • Organisatie zonder winstoogemerk, hoge kwaliteit, maar je betaalt niet teveel

GO! biedt meer

Baby welkom

Vanaf 6 weken kan jouw baby al bij onze kinderopvang terecht. Als kersverse ouder ben je dan vaak nog druk om zelf in een ritme te komen.

Dreumes en peuter plezier

Dreumesen en peuters spelen graag alleen en samen. Daar hebben ze binnen en buiten veel ruimte voor. Een vast dagritme geeft houvast.

Gastouder of 24 uurs opvang

GO! biedt ook gastouderopvang, voor ouders die hier de voorkeur aan geven of specifiek 24-uurs of weekendopvang nodig hebben.

Kinderopvang GO! Contact

Altijd dichtbij via onze app

Via onze beveiligde app houden we je regelmatig op de hoogte van activiteiten die je kind doet en kunnen we berichten uitwisselen als dat nodig is. Zo beleef je de dag toch met je kind mee en voelt het contact altijd dichtbij.

Tarieven

Gebruik onze handige rekentool of vraag hulp bij de medewerkers van ons Service Centrum. Zij helpen u desgewenst ook bij de aanvraag van kinderopvangtoeslag.

Zoek een peuterspeelzaal

Op zoek naar praktische informatie zoals openingstijden, dagindeling of … Kijk dan op de pagina van de locatie zelf.

24 maart 2022

Werken op een integraal kindcentrum

Bij GO! Kinderopvang bieden wij verschillende opvangsoorten. Van een gastouder tot peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Weet jij wat een integraal kindcentrum (IKC) is en hoe de opvang hier ingericht is? Marlies Spil, pedagogisch medewerker bij IKC Warande in Lelystad, vertelt ons alles over het werken op een IKC.“Bij…

Lees verder
Blog
02 december 2021

Wat kost kinderopvang? Meest gestelde vragen aan GO!

Marèls Henkelman, senior medewerker op onze afdeling Plaatsing en Planning beantwoordt dagelijks vragen van ouders. Ook over kosten. Welke vragen zij vaak krijgt? We zetten het op een rij. Wat is kinderopvangtoeslag? Kinderopvangtoeslag is een toeslag die je ontvangt via de belastingdienst, als tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang zoals…

Lees verder
Blog