Peuterspeelzaal

Er is niets mooier dan spelend leren en ontdekken, zowel zelfstandig als met leeftijdsgenootjes. Bij GO! zijn kinderen vanaf 2 jaar van harte welkom op de peuterspeelzaal. Naast het spelen hebben onze deskundige medewerkers ook veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw kind. Daardoor wordt de overstap naar de basisschool een eitje.

GO! Kinderopvang biedt opvang op reguliere peuterspeelzalen en peuterspeelzalen met Voorschoolse Educatie (VE) in Lelystad, Almere en Zeewolde.

Klik hier voor meer informatie in andere talen: Engels / Pools / Arabisch

Vind een peuterspeelzaal in jouw buurt

Van spelend leren tot zingend genieten

Kinderen ontmoeten elkaar, spelen samen en ontwikkelen zo hun vaardigheden. Onze medewerkers stimuleren jouw peuter om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bij GO! is ontwikkelen niet alleen leerzaam, maar ook leuk!

Een peuter komt meestal twee dagdelen naar de peuterspeelzaal. In de ochtend en in de middag zijn er allerlei creatieve en leerzame activiteiten voor de kinderen. Lekker vrij spelen, zowel binnen als buiten, is net zo belangrijk als knutselen en kleien. Samen zingen wij veel liedjes, lezen wij betoverende boeken en genieten we van belangrijke eet- en drinkmomenten. De speelzalen zijn ingericht om de kinderen een stimulerende, uitdagende en veilige speelomgeving te bieden.

Een deel van de GO! peuterspeelzalen zijn VVE-zalen (voor- en vroegschoolse educatie). Op deze peuterspeelzalen besteden wij extra aandacht aan het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen van 2 tot 4 jaar. Dit is vooral gericht op taal en de sociaal-emotionele ontwikkeling. GO! Kinderopvang voert een erkend VVE-programma uit in opdracht van de gemeente.

Is jouw kind 4 jaar? Dan stroomt jouw kind door naar een basisschool, bij voorkeur naar een basisschool met een VVE-aanpak in groep 1 en 2. Het totale aanbod van een kind van 2 tot 6 jaar oud heet Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het doel van VVE is dat kinderen zonder achterstand naar groep 3 gaan.

Kinderen met een VVE-indicatie komen 16 uur per week naar de peuterspeelzaal vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Dit is verdeeld over 4 tot 6 dagdelen en hangt af van de openstelling van de peuterspeelzalen. Van deze 16 uur krijg je kind met een VVE-indicatie 8 uur opvang gratis. Het consultatiebureau kan jouw kind een VVE-indicatie geven.

Kinderen zonder VVE-indicatie kunnen maximaal 2 dagdelen aan dit programma deelnemen. Dan wordt de ouderbijdrage bepaald aan de hand van het inkomen van de ouder.

Talentgroepen

In Lelystad en Almere worden peuters in onze Talentgroepen op een frisse en speelse manier extra uitgedaagd. We stimuleren de ontwikkeling van hun sociale en cognitieve talenten. Zo beginnen zij met een vliegende start aan hun basisschool! De talentgroepen zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

We werken nauw samen met de ouders, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook is er een goede samenwerking en doorgaande lijn naar de basisschool. De Talentgroepen zijn voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Talentgroepen worden nu nog als pilot uitgevoerd, op vijf locaties in Lelystad (Peutertalent, Finnjol, Speelkajuit, Zuidwester en Dolfijntjes 1) en twee locaties in Almere (de Compositie en ’t Hof).

Bekijk de folder voor meer informatie over Talentgroepen in Lelystad en de folder voor meer informatie over de Talentgroepen in Almere.

Zobacz broszurę w języku polskim ( Lelystad, Almere )

اطلع على الكتيب باللغة العربية ( Lelystad, Almere )

View the brochure in English ( Lelystad, Almere)

Gegevensuitwisseling instanties

Om voor alle kinderen een optimale ontwikkeling mogelijk te maken is er regelmatig uitwisseling en afstemming met het consultatiebureau in de wijk. Indien nodig zijn er mogelijkheden om advies en ondersteuning te vragen bij jeugdzorg partijen in de gemeente. Ook zijn er afspraken over het doorgeven van gegevens als het kind naar de basisschool overgaat.

Bij de intake op de peuterspeelzaal worden ouders geïnformeerd over hoe deze afspraken eruitzien en hoe wij ze hierin betrekken. Op dat moment wordt toestemming gevraagd om deze uitwisseling van gegevens te kunnen doen. Het belang van het kind staat hierbij altijd voorop.

Tarieven

Bereken de tarieven met onze handige rekentool of vraag hulp bij onze medewerkers van het GO! Service Centrum. We helpen je ook graag bij de aanvraag van kindertoeslag.

Pedagogiek

Het is belangrijk dat je een vertrouwd gevoel hebt bij de opvang van jouw kind. Daarom zijn onze benaderingen en werkwijzen vastgelegd in een pedagogische visie. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk hoe GO! jouw kind opvangt.

Plan een rondleiding

Kom sfeer proeven, de locatie bekijken en maak kennis!

Wil jij ontdekken of je kind zich thuis voelt bij GO!? Onze medewerkers heten jullie graag welkom op een locatie naar keuze. Zij nemen uitgebreid de tijd voor een rondleiding en het beantwoorden van je vragen. Of het nu gaat om onze dagindeling, de opbouw van onze groepen, de begeleiders of hoe jouw kind in een rustig tempo kan wennen – wij helpen je graag.

Zoek een peuterspeelzaal

Op zoek naar praktische informatie zoals openingstijden, dagindeling of … Kijk dan op de pagina van de locatie zelf.

Waarom kies je voor GO! Kinderopvang?

 • Locaties

  Uitnodigende locaties met een prettige open sfeer

 • Contact

  Contact met ouders staat centraal

 • Medewerkers

  Goed opgeleide, professionele en ervaren pedagogisch medewerkers

 • Ontwikkeling

  Dagelijks aandacht voor ontwikkeling, met bijvoorbeeld muziek, spelletjes en bewegen

 • Aandacht

  Wij gaan uit van de behoefte van jouw kind

 • Overzicht

  Een overzichtelijke dagindeling

 • Geen winstoogmerk

  Organisatie zonder winstoogmerk, hoge kwaliteit, maar je betaalt niet teveel

 • GO! biedt meer

  Wij bieden meer: zoals ruime openingstijden, thema avonden en VVE ondersteuning

GO! biedt meer

Baby’s zijn welkom bij onze kinderopvang vanaf zes weken oud, zodat wij jou kunnen ontzorgen in deze intensieve periode. Dreumesen en peuters kunnen bij ons volop spelen, zowel alleen als samen met andere kinderen. Voor ouders die voorkeur geven aan gastouderopvang of specifieke 24-uurs of weekendopvang nodig hebben, biedt GO! deze mogelijkheden. Daarnaast verzorgen we voor- en naschoolse opvang voor schoolgaande kinderen, waarbij we ze veilig naar school brengen en weer ophalen.