De Compositie

De Compositie ligt in de wijk Tussen de Vaarten in Almere Stad en is gevestigd in brede school de Compositie, waardoor de kinderen van de PSZ en het KDV al spelenderwijs vertrouwd raken met de bassischool.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Chagallweg 6-8
1328 LE, Almere

Tel. PSZ 036 200 2001
Tel. KDV 036 200 2004
Tel. BSO 036 200 2002
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Daniëlle van der Bijl

Welkom bij De Compositie. Ik ben Daniëlle van de Bijl, senior locatiemanager bij De Compositie.

“Als ik naar de kinderen kijk, gunnen we ze vooral alle ruimte tot ontplooiing. Wat kan daar beter bij helpen dan de focus op lerend spelen? Spel niet als een opzichzelfstaande activiteit, maar geïntegreerd in de dag. We creëren en pakken kansen. We hechten waarden aan gezelligheid, warmte, plezier en veiligheid. Alles voor het kind, want GO! staat voor groei en ontwikkeling en daar richten wij ons op in de breedste zin van het woord! Als dat geen rijkdom oplevert voor kinderen”.

Peuterspeelzaal
PSZ de Compositie maakt gebruik van de bibliotheek, de speelzaal, de gymzaal en het schoolplein van basisschool De Compositie. Verder is er een atelier en een aangrenzende buitenruimte.
Speciale aandacht voor Voor – en Vroegschoolse Educatie (VVE)
PSZ de Compositie is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ de Compositie speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Talentgroep
Talentgroep is voor kinderen uit Almere van de 2,5 tot 4 jaar en heeft als doel om kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling om ze zo een vliegende start te geven in groep 1 van de basisschool. Dit doen wij door de sociale en cognitieve talenten op een spelende manier aan te bieden. We werken met het VVE programma Uk & Puk. Lees verder.

Kinderdagverblijf
Kinderen van 0 tot 4 jaar komen naar KDV de Compositie. De baby- dreumes en peutergroep zijn apart, waardoor we ontwikkelingsgericht kunnen werken. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind. KDV de Compositie maakt gebruik van de bibliotheek, de speelzaal, de gymzaal en het schoolplein van basisschool De Compositie. Verder is er een atelier en een uitdagende natuurlijke buitenruimte waar de kinderen apart van de schoolgaande kinderen kunnen spelen.

Buitenschoolse opvang
Op BSO de Compositie komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van basisschool De Compositie. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind. BSO de Compositie maakt gebruik van de bibliotheek, de speelzaal, de gymzaal en het schoolplein van basisschool de Compositie. Verder is er een atelier, theater en een grote buitenruimte.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Unieke kwalificatie door de gemeente: medewerkers extra geschoold om de kinderen te begeleiden hun ontwikkeling te stimuleren
  • Mooie buitenruimte: heel veel uitdaging, veilig (afgeschermd) en de buitenruimtes zijn aangesloten aan de groepsruimtes
  • Twee ateliers om de creativiteit van kinderen te stimuleren
  • Veel aandacht voor sport en theater

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Peuterspeelzaal
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ de Compositie
Maandag tot en met vrijdag van 8.15 – 12.15 uur. Woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV de Compositie
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.30 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 19.00 uur.

BSO de Compositie
BSO de Compositie is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Eerder of later opvang nodig? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 19.00 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Gunstig gelegen: goed bereikbaar met openbaar vervoer, vlakbij de op- en afrit  van de snelweg en in de buurt van een supermarkt.

Zoveel meer bij De Compositie

Podium voor theater

Bibliotheek met school

Peutergym

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.