Het Vorstendom

Het Vorstendom ligt in de Parkwijk in Almere Stad.

Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Haagbeukweg 32 – 34
1326 CR, Almere

Tel. PSZ de Petteflet 036 – 200 20 18
Tel. BSO Gravinnen 036 – 200 20 16
Tel. BSO Baronnen 036- 200 20 17
Tel. BSO Schildknapen 036 – 200 20 21
Tel. BSO Jonkheren 036 – 200 20 20
Tel. BSO Jonkvrouwen 036 – 200 20 19
info@go-kinderopvang.nl

Welkom bij Het Vorstendom. Ik ben Diane Meijer, locatiemanager van Het Vorstendom.

“Alles mag en niets moet!”

Het Vorstendom bestaat uit twee verdiepingen met drie groepen. In het Vorstendom is een PSZ en een BSO gevestigd.

Peuterspeelzaal
Je kind kan vanaf 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal. PSZ Petteflet is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ Petteflet speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Buitenschoolse opvang
Iedere BSO groep heeft een eigen inrichting. Eén groep is een chill ruimte, de andere groep een creatieve ruimte (atelier) en de laatste een ruimte met diverse mogelijkheden. In de algemene ruimte kunnen de kinderen hutten bouwen, met de airhockeytafel of tafelvoetbal spelen. De buitenruimte is voorzien van een hek. We maken gebruik van de buitenspeelplaats van basisschool De Verbinding, deze grenst aan de BSO. De BSO ligt op loopafstand van het station en winkelcentrum Parkwijk

Op deze vestiging komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van basisschool De Kraanvogel, GBS De Verbinding, Het Zonnewiel, KBS Pirouette. De kinderen worden lopend of met de BSO bus gehaald. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Uitdagend activiteitenprogramma
  • Atelier waar de kinderen de mooiste kunstwerken maken
  • Stabiel en hecht team met vaste invalkrachten
  • Groene buitenspeelruimte met een verkeersplein

Praktische informatie

Bekijk hier het LRK nummer en meest recente GGD rapport.

BSO het Vorstendom
PSZ de Petteflet

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

BSO het Vorstendom is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur.

PSZ de Petteflet is maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur – 12.30 uur. 

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.