Kindcentrum Ranonkel

Kindcentrum Ranonkel is gevestigd in de wijk Warande. Bij Kindcentrum Ranonkel kun je terecht voor opvang bij de buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf 4 jaar tot einde basisschoolleeftijd. Ook bieden wij (vanaf januari 2024) opvang aan voor kinderen vanaf 2 jaar op peuterspeelzaal Ranonkel.

Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Buizerdweg 27
8245 AA, Lelystad

Tel. 0320 292 040
info@go-kinderopvang.nl

Welkom bij Kindcentrum Ranonkel. Ik ben Ilona Vlietman, senior locatiemanager van Kindcentrum Ranonkel.

“Iedere dag zie ik kinderen die blij worden dat zij een keuze mogen maken in de activiteit die zij gaan doen”.

Kindcentrum Ranonkel is gevestigd in een nieuw geplaatst gebouw in de wijk Warande, waarin ook basisschool de Triangel is gevestigd.

Peuterspeelzaal
PSZ Ranonkel is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ Ranonkel speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

BSO
Na een intensieve schooldag kunnen de kinderen bij de BSO spelend verder ‘leren’, bij een van de dagelijkse activiteiten. Zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, in samenspraak met ouders, krijgen de kinderen steeds meer zelfstandigheid. Er wordt een uitdagend activiteitenprogramma aangeboden afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • BSO kinderen spelen in de vertrouwde omgeving van de school met klasgenootjes
  • Samenwerking met de school, opvang in school
  • Mooie locatie met ruime en lichte binnenruimtes
  • Vestigingsactiviteiten voor kind en ouder voor het goede doel
  • VVE Peuterspeelzaal

Praktische informatie

KDV

Bekijk hier het meest recente GGD rapport en het LRK nummer.

BSO

Bekijk hier het meest recente GGD rapport en het LRK nummer.

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

Kindcentrum Ranonkel is elke werkdag aansluitend aan de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij Kindcentrum Ranonkel? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Als het nodig is kan je kind bij ons ontbijten.

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de ochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur.

De BSO kinderen zijn verdeeld over twee verschillende leeftijdsgroepen; er is een groep van 4 tot 7 jaar en een groep van 7 jaar tot einde basisschoolleeftijd.

Bij de locatie zijn veel parkeermogelijkheden, naast Kindcentrum Ranonkel vind je een Albert Heijn.

Zoveel meer bij GO!

Sporten

Sportactiviteiten in de gymzaal onder begeleiding van een sportmedewerker

GO! Pro

Opvang in een prikkelende omgeving voor kinderen die meer uitdaging zoeken  

Activiteiten
carrousel

Elke middag mogen de kinderen zelf een activiteit kiezen

Techniek

Met techniekactiviteiten worden 21e eeuwse vaardigheden gestimuleerd

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.