Het Droomschip

Het Droomschip verzorgt hoogwaardige opvang voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar in Almere Poort. Het Droomschip werkt nauw samen met het Vlaggenschip.

Kom eens langs

Marco Poloroute 60
1363 LA Almere

BSO Tel. 0320 294900

Locatiemanager GO! Kinderopvang

Welkom bij Het Droomschip. Ik ben Maya Sahdew, Senior locatiemanager bij Het Droomschip.

“Met respect voor de autonomie van ieder kind, helpen wij de kinderen groeien”

De kinderen worden opgevangen in hun eigen ‘stam’ groep maar maken daarnaast ook gebruik van de grote speelhal, het atelier en het kinderkookcafé. Gedurende de dag is er veel aandacht voor ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Samen met ouders voeden wij kinderen op met als doel hen voor te bereiden op een zelfstandige en sociale deelname aan de samenleving. Dat betekent dat we kinderen de mogelijkheid bieden zich ongestoord en vrij te ontwikkelen. Maar ook dat we hen vaardigheden, kennis en normen en waarden meegeven. Dat doen we spelenderwijs: kinderen leren door te spelen, veel sport en creativiteit. Bij het Droomschip hebben kinderen een zelfstandigheidscontract, waardoor ze ook leren omgaan met wat meer verantwoordelijkheid.

Op de BSO kunnen de kinderen koken, toneel- en handarbeid activiteiten doen. We vinden sport erg belangrijk, daarom wordt er regelmatig een sportdocent ingehuurd. Er wordt gewerkt met een activiteitencarrousel, kinderen kunnen zelf een activiteit kiezen om individueel of samen aan deel te nemen. Juist kinderen van deze leeftijd hebben een andere behoefte en daarom bieden we leeftijdsgerichte activiteiten aan. De kinderen krijgen in deze groep ook meer zelfstandigheid.

Samen eten
Elke dag wordt met de BSO kinderen een verse warme maaltijd gegeten.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Warme maaltijd bij het BSO
  • Vast team van pedagogisch medewerkers
  • Alles onder één dak: leuke, uitdagende activiteiten op de eigen locatie
  • Kinderparticipatie

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Buitenschoolse opvang Het Droomschip

 

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

Maandag, dinsdag en donderdag van 13.45 uur tot 18.30 uur.

Op woensdag en vrijdag, tijdens studiedagen en in vakanties vindt de opvang plaats bij het Vlaggenschip (Marco Poloroute 60).

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

 

Zoveel meer bij Het Droomschip

Warme maaltijd

Elke dag wordt met de KDV en de BSO kinderen een verse warme maaltijd gegeten

GO! Chefs

De GO! chefs koken dagelijks, met maandelijks een recept van de maand. Ze hebben een eigen receptenboek gemaakt gebaseerd op het gezonde voedingsbeleid van GO!

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.