Kindercentrum Polderwijk

In ons volledig nieuw ingerichte ruime en lichte kindercentrum hebben we een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf én buitenschoolse opvang (BSO Camelot). Scholen zijn dichtbij en in hetzelfde gebouw zit basisschool de Panta Rhei en een sporthal.

Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Gedempte Gracht 19
3894 BA, Zeewolde

Tel. 036 2002032
info@go-kinderopvang.nl

Welkom bij Kindercentrum Polderwijk. Ik ben Sonja van Walbeek, senior locatiemanager van Kindercentrum Polderwijk.

“Wij bieden ouders en kinderen een warme, vertrouwde en veilige opvang, zodat hun kind zich optimaal kan ontwikkelen”.

Peuterspeelzaal de Harlekijn
Wij bieden peuters een goede voorbereiding op de basisschool. PSZ de Harlekijn biedt aan peuters van 2-4 jaar een fijne speelruimte met verschillende gezellig ingerichte speelhoeken waar peuters kunnen spelen, ontdekken en hun fantasie en creativiteit in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

KDV Troubadour
De centrale hal van het kindercentrum is een fijne plek om wat drukker spel te kunnen doen.

Kinderdagverblijf Troubadour biedt opvang aan baby’s en peuters in een verticale groep van maximaal 15 kinderen. In het kader van kwaliteit geeft dit voordelen doordat kinderen de hele opvangperiode bij elkaar in de groep blijven met dezelfde pedagogisch medewerkers. Dit zorgt voor een veilige basis, waarbij de medewerkers goed leren inspelen op individuele behoeftes van kinderen. Kinderen kunnen zich ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau meedoen aan verschillende activiteiten.

Om elk kind tot zijn recht te doen komen in een verticale groep; worden er leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden, zowel gerichte baby activiteiten alsook voor de oudere peuters uitdagende activiteiten die meer gericht zijn op de voorbereiding op school en waarbij we de kinderen proberen zelfstandigheid bij te brengen. De medewerkers volgen een speciale babycursus om met nog meer aandacht en verdieping de ontwikkeling van de baby te stimuleren.

Buitenruimte
Buiten is een groot en afgesloten speelplein met een nieuw speelhuis met dubbele glijbaan en een grote zandbak. Er is alle ruimte om te rennen, klimmen, fietsen, spelen in de zandbak of juist even uitrusten bij de picknicktafel.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Opvang in de wijk, centraal gelegen in de wijk dichtbij scholen en een supermarkt
  • Een mooie locatie met veel ruimte en licht en een goed ingerichte binnen- en buitenspeelgelegenheid
  • Gerichte, ontwikkelingsstimulerende activiteiten
  • Vaste medewerkers op de groep die vakkundig zijn opgeleid
  • Het gebouw beschikt over klimaatbeheersing, warm in de winter en koel in de zomer

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

 

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ de Harlekijn
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 12.30 uur.

KDV Troubadour
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.00 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 18.30 uur.

Ruime parkeergelegenheid en een fietsenstalling, goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Zoveel meer bij KC Polderwijk

Startblokken

Op onze VVE peuterspeelzalen in Zeewolde wordt in het kader van kwaliteit en inclusiviteit gewerkt met de educatieve methode Startblokken. Dit is een ontwikkelingsgerichte manier van werken met jonge kinderen waarbij alle vormen van spel, binnen en buiten, aan bod komen om een kind een zo goed mogelijke start te kunnen geven op de basisschool.
De speciaal hiervoor opgeleide medewerkers begeleiden de peuters in meer verdieping van spelactiviteiten en de ontwikkeling in het algemeen

Zandbak binnen

Uniek is de ruime binnen zandbak in de speelzaal waarin meerdere kinderen tegelijkertijd kunnen spelen en een extra ontwikkelingsstimulans is voor de zintuigen en de motoriek van peuters

Fijne speelhal

Een fijne speelhal waar de kinderen ook bij slecht weer riant binnen kunnen spelen

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.