Kindje op komst? Zo kies je kinderopvang die bij je past

09 januari 2022

De zwangerschap is een speciale tijd, waarin je je bijzonder voelt. Je volgt de ontwikkeling van je kind in de buik en leeft toe naar bevalling, zwangerschapsverlof en de eerste maanden met je baby. Waarschijnlijk denk je ook na over wie jouw kind straks een warme, veilige en gezellige omgeving biedt als je straks weer aan het werk gaat. Op wie je kunt vertrouwen en wie jouw kind verzorgt zoals jij dat prettig en belangrijk vindt.

Welke soorten kinderopvang zijn er?

Als het gaat om kinderopvang kun je kiezen voor een gastouder of een kinderdagverblijf.

GO! Kinderopvang biedt opvang bij zowel gastouderopvang als op kinderdagverblijven. En peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang voor als je kind groter groeit. Zo maakt je kind vanuit een vertrouwde omgeving makkelijker de stap naar een volgende fase.

Hoe kies je kinderopvang die bij je past?

Wat je ook kiest: het is belangrijk dat je dezelfde idee├źn hebt over verzorging, opvoeding en ontwikkeling. En dat jouw baby zich veilig en geborgen voelt. Zo kan het zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen, vanuit een veilige en vertrouwde basis.

Waar let je op bij het kiezen van kinderopvang? Ga eens langs en maak kennis zo krijg je een goed idee bij de kinderopvang. Het is belangrijk om hierop te letten:

Tijdens het bezoek kun je nog veel meer vragen stellen.

Welke kinderopvang is er in mijn buurt?

Ben je op zoek naar kinderopvang in Almere, Lelystad of Zeewolde? Kijk hier welke er bij jou in de buurt zit.

Welke vragen stel je tijdens je bezoek aan kinderopvang?

Handige vragen die je kunt stellen tijdens je bezoek aan kinderopvang of bij kennismaken met een gastouder zijn bijvoorbeeld:

Onze gastvrouw kan je ook verder helpen bij je inschrijving. Wil je meer weten over gastouderopvang? Kijk dan hier.

Kom sfeer proeven en kennis maken

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Iedere ouder en ieder kind is anders en daarom leren we je graag goed kennen. Kom rustig sfeer proeven en kijk om je heen op jouw locatie naar keus. Wij plannen graag een vrijblijvende rondleiding voor jou.

Blog