9+ activiteiten op de BSO: Van alles te doen

16 oktober 2021

Wist je dat we bij GO! veel 9+ activiteiten hebben voor de oudere BSO kinderen in Lelystad? Waar de interesse van je kind ook naar uitgaat: er is veel leuks te beleven. Een greep uit wat we allemaal doen, door het jaar heen en in de vakanties.

Waarom andere activiteiten voor 9+ kinderen?

Kinderen zijn vanaf groep 6, of vanaf 9 jaar, toe aan een volgende stap in hun ontwikkeling. Ze worden zelfstandiger en zoeken andere uitdagingen. Bij GO! spelen we daar dagelijks op in en bevorderen we zelfstandigheid.

Dat begint met het indelen van de kinderen bij leeftijdgenootjes, zodat ze de juiste aansluiting hebben. Natuurlijk passen we onze dagelijkse activiteiten aan op de leeftijd, we praten anders met ze en geven ze onder begeleiding stap voor stap meer verantwoordelijkheid en vrijheid. Zo groeien ze toe naar meer zelfstandigheid. Daarbij kijken we altijd naar de individuele interesse en behoefte van het kind.

Activiteitenlijnen voor 9+

Ieder kind is verschillend en daarom bieden we ook voor onze 9+ groep een brede variatie aan activiteiten. We hebben in onze activiteitenlijnen onder meer sport en spel, koken, muziek en techniek. Houden ze van lezen, muziek, spelletjes doen, creatief? Of juist van buiten of binnen (bijvoorbeeld in een sporthal) energie kwijt raken? Er is veel te beleven, veel te delen met elkaar: want soms is even bijpraten, met de begeleiders en met elkaar ook reuze gezellig! Vakantie: een scoutingplek, sportfaciliteiten, bos, kookcafé en meer!

In vakanties kunnen kinderen zich inschrijven voor de meest uiteenlopende activiteitenlijnen, zoals:

Activiteitenprogramma’s worden bedacht door gespecialiseerde pedagogisch medewerkers.

Sport & Co | Bos & Co

Sport & Co wordt gegeven bij BSO Kukeluusjes in Lelystad, op een prachtige bosrijke plek met ook een binnensportlocatie, in de wijk Landerijen. Hier kunnen de kinderen zowel vrij spelen, binnen en buiten en doen ze mee aan het dagprogramma, dat van tevoren bekend is.

In bepaalde vakanties bieden we ook Bos & Co, vanuit een blokhut van scouting in het Belevenissenbos in Lelystad. Ook hier bieden we een uitgebreid programma waar BSO kinderen op kunnen inschrijven. Succes verzekerd!

Leef je uit

Leef je uit is een totaalaanbod op locatie Ziezo. Koken of knutselen of sporten – hier kan heel veel.

Tienerkookcafé

In het Tienerkookcafé op locatie Ziezo kunnen 9+’ers zich in de vakantie vermaken in eigen keuken en restaurant. Zo is er bijvoorbeeld een toetjesdag of een taartendag. We zoeken recepten uit, de kinderen maken boodschappenlijstjes en gaan onder begeleiding naar de supermarkt. Op à la carte dag kunnen ouders zich inschrijven om te komen eten: een driegangendiner! (Tijdens Corona is dit een Take Away). Italiaans, Indisch? Alle keukens komen voorbij!

Muziek, Techniek en Atelier

In de vakanties hebben we op maandag Techniek & Co, op dinsdag ons Atelier en op donderdag Muziek & Co. Met medewerkers die hier alles over weten. Wat dacht je van onze eigen Michel, die zelf in een band zit en de muzikanten in wording begeleidt? We hebben piano, gitaar en veel meer. Ook gaan we soms naar het Utopium in Lelystad, waar de kinderen de muziekinstrumenten mogen gebruiken en een podium hebben.
Bij Techniek & Co is ook veel variantie, net als op het Atelier. Zagen, boren, robots, lampen of bloembakken maken? Werken in een moestuin of je uitleven op graffiti? Zomaar een paar voorbeelden!

Het hele jaar, zonder vakantie, alleen vakantie ? Wij hebben veel BSO pakketten

Wat je ook nodig hebt aan BSO, bij GO! is heel veel mogelijk. Jouw kind kan het hele jaar naar de BSO, inclusief vakanties. Of juist zonder vakanties. Of juist alleen in de vakantie.

Wij doen veel in overleg en hebben oog voor wat er bij jouw kind past. Ook kan je kind stap voor stap wennen of eens een middag uitproberen.

In de zomervakantie hebben we ook vakantiefun activiteiten die voor iedereen zijn, dus zelfs voor kinderen die niet op onze BSO’s zitten. Hou daarvoor onze social media en website in de gaten.

Meer weten over onze BSO’s en de activiteiten voor 9+?

Vraag hiernaar op jouw BSO of bel de medewerkers van het Klant Contact Centrum op 0320 294900. Zij zitten voor je klaar!

Zit jouw kind al op onze BSO? Hou dan ons ouderportaal, Konnect, in de gaten en schrijf je kind op tijd in. Lees ook onze nieuwsbrieven en natuurlijk informeren wij je ook actief, per brief.

Blog