Villa Kakelbont

KDV Villa Kakelbont ligt midden in de wijk de Botter en heel centraal in Lelystad. 

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang

Kom eens langs

Botter 44-33
8243 JE, Lelystad

Tel. KDV 0320 253 698
Tel. BSO 0320 216 800
Tel. PeuterPlus 06-38727049
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Linda van Dijk

Welkom bij Villa Kakelbont. Ik ben Linda van Dijk, locatiemanager van Villa Kakelbont.

Dichtbij deze locatie bevinden zich het stadshart en het station. Villa Kakelbont heeft een aantrekkelijk eigen buitenterrein met allerlei speelmogelijkheden en een groot voetbalveld. Het terrein is helemaal omheind. De kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen. Ook voor de allerkleinsten is er een speciaal eigen hoekje om veilig buiten te spelen. Bij het brengen en halen kunt u ook nog even snel een boodschap doen. Villa Kakelbont ligt naast een klein winkelcentrum met supermarkt en andere kleine winkels.

KDV
Welkom bij KDV Villa Kakelbont, een gezellig opvang waar jouw kind zich op zijn eigen tempo kan groeien en ontwikkelen. Wij bieden wij een sfeervolle en stimulerende omgeving voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wij hebben een vast team dat iedere dag klaar staat om jouw kind te begeleiden in hun ontwikkeling. Villa Kakelbont beschikt over een ruim opgezette buitenruimte waar genoeg te beleven valt. Zo wordt er gespeeld in de zandbak, een speelhuisje of gewoon een spontaan spel met de pedagogisch medewerkers. In 2025 openen we een nieuwe multifunctionele accommodatie, waar de bouw zichtbaar vordert. 
 
Wij kijken er naar uit op met jullie kleintjes nieuwe avonturen te beleven!
 
BSO
Bij onze BSO worden kinderen in de leeftijd van 4 -13 jaar opgevangen. Wij hebben drie BSO-groepen. Bij ons op de BSO is geen dag hetzelfde! Ons team doet elke dag leuke, creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen. Het activiteitenaanbod is afgestemd op de leeftijd van het jonge of het oudere kind. Zo wordt er geoefend met de zelfstandigheid en maken we naast de uitdagende buitenruimte gebruik van het naastgelegen plusveld voor activiteiten. We werken met het activiteitenprogramma DoenKids! Waardoor er elke dag iets te beleven is. In 2025 gaan we open in een nieuwe multifunctionele accommodatie. Daar is basisschool de Schakel ook in gevestigd.
 

PeuterPlus

Spelen en ontdekken in een kleine groep PeuterPlus is een groep voor kinderen die extra aandacht verdienen. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen van 2,5 – 5 jaar. PeuterPlus is een samenwerking tussen Icare JGZ en GO! Kinderopvang.

Wie zijn we
PeuterPlus richt zich op jonge kinderen met een ontwikkelingsvraag. Dat doen we met een vast team dat bestaat uit een pedagogisch medewerker en een pedagogisch begeleider. Zij weten hoe je kinderen goed begeleidt, uitdaagt en gaan ervoor om ze vooral een plezierige tijd te laten beleven. We werken samen met ouders, door intensief contact te hebben over de ontwikkeling van het kind. Icare ondersteunt inhoudelijk met de inzet van een pedagoog en een orthopedagoog.

Wat bieden we
PeuterPlus biedt opvang die zo gewoon mogelijk is, in een vertrouwde, veilige en warme omgeving. Daarin is ruimte voor ieders eigenheid. We kijken goed naar de kinderen en stemmen met ouders af over de benodigde ondersteuning. Daarnaast kunnen we, als dat nodig is, snelle verbinding leggen met externe deskundigen, extra ondersteuning inschakelen of doorverwijzen.

Openingstijden
PeuterPlus is vier ochtenden per week geopend (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). De kinderen zijn welkom van 8.30 tot 12.30 uur.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Opvang van 0 tot 12 jaar
  • Ruime afgeschermde tuin voor de allerkleinsten en speelterrein tegenover de locatie voor de allergrootsten
  • Gezellige sfeer en een betrokken team met inzet voor de hele locatie en voor alle kinderen
  • Kinderen uit hetzelfde gezin kunnen op één groep worden opgevangen. Omdat kinderen soms lang bij ons blijven, kennen we de kinderen goed

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

KDV Villa Kakelbont
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.00 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 18.30 uur.

BSO Villa Kakelbont
BSO Villa Kakelbont is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO de Kleurfontein? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Als het nodig is kan je kind bij ons ontbijten.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Zoveel meer bij Villa Kakelbont

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.