Kindcentrum Zuiderzee

In de Zuiderzeewijk ligt de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Zuiderzee.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Middelgronden 17
8223 ZL, Lelystad

Tel. PSZ 0320 320 017
Tel. KDV 0320 320 013
Tel. BSO 0320 292 041
info@go-kinderopvang.nl

Welkom bij Kindcentrum Zuiderzee. Ik ben Diane Meijer, locatiemanager bij Kindcentrum Zuiderzee.

MFA Zuiderzee bestaat uit twee gebouwen. Eén van de gebouwen is een buurtontmoetingsplaats met onder andere het wijkcentrum en een sporthal. Het andere gebouw is Kindcentrum Zuiderzee met onze kinderopvang en de basisscholen Ichthus en de Vuurtoren. We bieden opvang bij de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Het is een mooi en ruim gebouw met veel licht in de groepsruimtes. Rondom het gebouw is er voldoende speelgelegenheid en voor de kleintjes is er een mooie afgeschermde buitenruimte. Parkeren kan voor de deur. Op steenworp afstand ligt het overdekte winkelcentrum het Lelycentre.

PSZ Zuiderzee
Speciale aandacht voor Voor – en Vroegschoolse Educatie (VVE)
PSZ Zuiderzee is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ Zuiderzee speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Doorstroomgroep
In samenwerking met OBS de Vuurtoren is er ook een Doorstroomgroep voor kinderen van 3,5 tot 4,5 jaar op twee ochtenden per week. Deze groep van maximaal 16 kinderen wordt begeleid door twee gediplomeerde medewerkers, een leerkracht en een educatief begeleider. In deze groep worden de peuters nog intensiever voorbereid op de basisschool en de kleuters wennen rustiger aan de basisschool. De pedagogisch medewerkers melden je kind hiervoor aan.

KDV Zuiderzee
Kinderen van 0 tot 4 jaar komen naar KDV Zuiderzee. We werken ontwikkelingsgericht en het aanbod van activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind. Er is een mooie buitenruimte waar we leuke activiteiten kunnen doen met de kinderen.

BSO Zuiderzee
Op deze vestiging komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de scholen Ichthus en de Vuurtoren, maar ook van de andere school in de wijk, Laetare. De kinderen worden lopend opgehaald van school. Kinderen van de school Timotheus komen met de taxi naar BSO Zuiderzee. Het aanbod aan activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Goede samenwerking met Vuurtoren, Ichthus en Leatare
  • Gelegen in een multiculturele wijk
  • Kleinschalige locatie waar iedereen elkaar kent
  • Centraal gelegen, vlakbij de A6

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

PSZ Zuiderzee
KDV Zuiderzee
BSO Zuiderzee

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ Zuiderzee
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 12.30 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV Zuiderzee
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.00 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 18.30 uur.

BSO Zuiderzee
BSO Zuiderzee is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.