Kindcentrum de Landridder

Kindcentrum de Landridder ligt in wijk de Landerijen. Het kindcentrum is onderdeel van het gebouw de Borg. In een hecht en betrokken team worden de kinderen opgevangen in veilige en vertrouwde omgeving in de nabijheid van school.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Pauwenburg 6
8226 TA, Lelystad

Tel. PSZ 0320 320 130
Tel. KDV en BSO 0320 320 012
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Pricilla Droog

Welkom bij Kindcentrum de Landridder. Ik ben Priccila Droog, locatiemanager van Kindcentrum de Landridder.

“Het is een feest om te zien dat de kinderen iedere dag spelenderwijs uitgedaagd worden om nieuwe dingen te ontdekken”.  

Met een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, een 3+ groep en twee BSO groepen is er een doorgaande opvanglijn voor peuters en kleuters bij Kindcentrum de Landridder. We zitten samen met basisscholen de Meander, de 3Sprong en de Lispeltuut in één gebouw. Kinderen van 2 tot 7 jaar hebben prettige ruimtes om in te spelen, te leren delen en te ontdekken, samen met leeftijdgenootjes. Rondom het gebouw zijn veel verschillende speelgelegenheden.

Op de PSZ en het KDV is er een vast dagritme met ruimte voor verzorgings-, activiteiten- en speelmomenten en werken wij ontwikkelings- en kindgericht. Peuters worden gestimuleerd bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en voorbereid op het kleuteronderwijs. Daarnaast kunnen zij met hun leeftijdsgenootjes spelen met spelmateriaal dat specifiek is afgestemd op hun behoeften en mogelijkheden. Twee keer per week (op vaste dagen) is er een gymles voor de kinderen om de motoriek te stimuleren.

Op een BSO middag bieden wij activiteiten aan uit vijf domeinen: creatief, sport en spel, drama en theater, koken en diversen. De kinderen blijven tijdens het activiteitenprogramma in hun eigen groep. Er wordt per middag één activiteit aangeboden, geschikt voor alle kinderen.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Specifieke kinderdagverblijfgroep voor kinderen van 3 jaar, kinderen gaan op ontdekkingsreis met leeftijdsgenootjes
  • De samenwerkingen met de diverse scholen
  • Mooie locatie met ruime en lichte binnenruimtes
  • Veelal dezelfde medewerkers op verschillende groepen in een doorgaande lijn
  • BSO kinderen spelen in de vertrouwde omgeving van de school met klasgenootjes.

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Peuterspeelzaal
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ de Landridder
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 uur – 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV de Landridder
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur – 18.00 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 18.30 uur.

BSO de Landridder
BSO de Landridder is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO de Landridder? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Als het nodig is kan je kind bij ons ontbijten.

BSO kinderen zijn verdeeld over drie verschillende leeftijdsgroepen; onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Kinderen van de onderbouw zitten bij de BSO de Landridder. Bij BSO het Landhuis zitten de kinderen van de middenbouw en bovenbouw. Deze locatie ligt aan de overkant van het schoolplein.

Bij de locatie zijn veel parkeermogelijkheden, de bushalte is redelijk dichtbij.

Zoveel meer bij Kindcentrum de Landridder

Peutergym

We bieden kinderen van de PSZ en het KDV wekelijks peutergym in de speelzaal

Basisschool

Kinderen van de PSZ en het KDV worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool

Spelend leren

Na een drukke schooldag kunnen de kinderen bij de BSO spelend verder ‘leren’ bij een van de dagelijkse activiteiten

GO! Pro

GO! Pro biedt BSO kinderen opvang in een prikkelende omgeving voor kinderen die meer uitdaging zoeken

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.