Het Vlaggenschip

Het Vlaggenschip verzorgt hoogwaardige opvang in het speciaal voor kinderen ontworpen kindercentrum in Almere Poort.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

David Livingstonestraat 121
1363 LC, Almere

Tel. PSZ 036 202 2317
Tel. KDV 036 202 2318
Tel. BSO 036 202 2319
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Liesbeth Silvius

Welkom bij Het Vlaggenschip. Ik ben Liesbeth Silvius, senior locatiemanager bij Het Vlaggenschip.

“Met respect voor de autonomie van ieder kind, helpen wij de kinderen groeien”

De kinderen worden opgevangen in hun eigen ‘stam’ groep maar maken daarnaast ook gebruik van de grote speelhal, het atelier en het kinderkookcafé. Gedurende de dag is er veel aandacht voor ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Samen met ouders voeden wij kinderen op met als doel hen voor te bereiden op een zelfstandige en sociale deelname aan de samenleving. Dat betekent dat we kinderen de mogelijkheid bieden zich ongestoord en vrij te ontwikkelen. Maar ook dat we hen vaardigheden, kennis en normen en waarden meegeven. Dat doen we spelenderwijs: kinderen leren door te spelen, veel sport en creativiteit.

De 3+ groep werkt samen met basisschool De Droomspiegel. De kinderen zoeken elkaar op en spelen/leren samen zodat de overgang naar de basisschool makkelijker verloopt.

Op de BSO kunnen de kinderen koken, toneel- en handarbeid activiteiten doen. We vinden sport erg belangrijk, daarom wordt er regelmatig een sportdocent ingehuurd. Er wordt gewerkt met een activiteitencarrousel, kinderen kunnen zelf een activiteit kiezen om individueel of samen aan deel te nemen. Hierin hebben we een verdeling gemaakt in een carrousel voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en een carrousel voor kinderen van 7+. Voor de 8+ kinderen bieden we een aparte groep, gevestigd in De Droomspiegel. Juist kinderen van deze leeftijd hebben een andere behoefte en daarom bieden we leeftijdsgerichte activiteiten aan. De kinderen krijgen in deze groep ook meer zelfstandigheid.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de scholen de Droomspiegel (en dependance), Columbusschool (en dependance), Zeeraket en Duinvlinder komen naar de BSO.

Lekker buiten spelen
Dagelijks spelen de kinderen buiten op de grote buitenspeelplaats met veel groen, een natuurtuin, een “babyweide” en andere leuke speelelementen voor zowel de allerjongste als de oudere kinderen.

Samen eten
Elke dag wordt met de KDV en de BSO kinderen een verse warme maaltijd gegeten.

Ouders kiezen voor ons vanwege

 • Warme maaltijd bij het KDV en BSO
 • Vast team van pedagogisch medewerkers
 • Alles onder één dak: leuke, uitdagende activiteiten op de eigen locatie
 • Aparte 8+ groep gevestigd in De Droomspiegel
 • Kinderparticipatie

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang Het Vlaggenschip
Buitenschoolse opvang Het Droomschip

Peuterspeelzaal

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ Het Vlaggenschip
Maandag tot en met vrijdag van 8.30– 12.30 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV Het Vlaggenschip
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.30 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 19.00 uur.

BSO Het Vlaggenschip
BSO Het Vlaggenschip is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO Het Vlaggenschip? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis ontbijten.

 • 07:00/07.30 – 09.30 uur
  We starten meestal rustig op in de hal totdat ongeveer de helft van de kinderen aanwezig is, dan rond 08.00 uur gaat iedereen naar zijn eigen stamgroep.
 • 9.30 – 10.30 uur gaan we aan tafel zitten om fruit te eten en water of thee. Daarna gaan we in alle rust vrij spelen of een activiteit doen en zorgen we er voor dat er rust is op de groep, dit betekent dat er in die tijd niemand de groep in of uit loopt. De jongste kinderen gaan lekker slapen.
 • 10.30-11.30 uur gaan we naar buiten of bij slecht weer spelen we op de hal.
 • 11.30 Lunch! Voor alle kinderen vanaf 9 maanden serveren wij op de groep een warme lunch, uiteraard rekening houdend met de verschillende allergieën.
 • 12.00 – 15.00 uur Tot rust komen. Vaak gaan de kinderen na de lunch nog even rondkruipen of spelen voordat ze hun eigen slaapzak aan krijgen en in hun bed worden gelegd. Het licht gaat uit en de rustige muziek gaat aan totdat alle kinderen weer wakker worden. Zo worden de kinderen, als ze wakker zijn, ook weer rustig wakker voordat de dag verder gaat. En de kinderen die wakker blijven kunnen in alle rust spelen.
 • 15.00 – 15.30 uur Een klein tussendoortje. In de namiddag eten we crackers, soepstengel of iets anders en drinken we een glas water of thee, ook in dit blok verlaat niemand de groep gaat er niemand de groep op of af om de rust te bewaren, ondertussen wordt er een boekje voorgelezen.
 • 15.30 – 16.30 uur Speeltijd! Vaak gaat iedereen rond dit uur nog even naar buiten om in de tuin te spelen of wordt er vrij gespeeld of een activiteit geboden.
 • 16.30- 17.00 uur Broodmaaltijd!
 • 17.00-18.30 uur De kinderen mogen vrij spelen en worden opgehaald.

Zoveel meer bij Het Vlaggenschip

Warme maaltijd

Elke dag wordt met de KDV en de BSO kinderen een verse warme maaltijd gegeten

GO! Chefs

De GO! chefs koken dagelijks, met maandelijks een recept van de maand. Ze hebben een eigen receptenboek gemaakt gebaseerd op het gezonde voedingsbeleid van GO!

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.