Het Penseel

Het Penseel is centraal gelegen in de wijk Tussen de Vaarten.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal Voorschoolse en vroegschoolse educatie

Kom eens langs

Hildo Kropstraat 10
1328 BC, Almere

Tel. PSZ 036 202 2304
Tel. KDV 036 202 2300
Tel. BSO 036 202 2306
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Sonja van Amerongen

Welkom bij Het Penseel. Ik ben Sonja van Amerongen, locatiemanager bij Het Penseel.

Het Penseel is centraal gelegen in de wijk Tussen de Vaarten en is gevestigd naast basisschool De Optimist. Op de begane grond is het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Een centrale hal verbindt alle groepen. Op de bovenverdieping bevindt zich de buitenschoolse opvang voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook hier verbindt een centrale hal de groepen met elkaar. De vestiging beschikt over één babygroep, één dreumesgroep, één peutergroep en drie buitenschoolse opvanggroepen van 6 tot 12 jaar.

Peuterspeelzaal
Vanaf 2 tot 4 jaar kan je kind naar PSZ de Koppoter.

Vestiging
De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen in de doe- en ontdektuin. Kinderen ervaren de natuur, dat is een belangrijk speerpunt. We gaan dan ook in de meeste weersomstandigheden gewoon naar buiten.

Speciale aandacht voor Voor – en Vroegschoolse Educatie (VVE)
PSZ de Koppoter is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ de Koppoter speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Kinderdagverblijf
KDV het Penseel is een kleinschalige opvang met een aparte babygroep. Er heerst een huiselijke en knusse sfeer waarbij kinderen zich thuis voelen en op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. We stimuleren de kinderen bij hun ontwikkeling, daarbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau en de interesses van een kind. We werken met de VVE methode Uk en Puk.

KDV het Penseel heeft een aantrekkelijk buitenterrein met allerlei speelmogelijkheden. Een grote zandbak, klimhuis, schommels en een voetbalveldje. Er is een moestuin aanwezig waar de kinderen helpen met zaaien en oogsten. Er staan onder andere tomaatjes, aardbeien, worteltjes en kruiden. Ook is er een variatie aan bloemen die verzorging nodig hebben en een vlindertuin. Er is genoeg ruimte om te fietsen en met mooi weer is het mogelijk om buiten te eten aan de picknicktafels. Er worden regelmatig uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld een voorstelling in de bibliotheek of de kinderboerderij.

Buitenschoolse opvang
De buitenspeelplaats is erg geliefd bij de kinderen; zij kunnen veilig buiten spelen. Er staan veel leuke speeltoestellen en er is voor alle leeftijden voldoende uitdaging. Na schooltijd bieden wij verschillende activiteiten aan. Denk aan knutselen, sport en spel activiteiten, buitenspelen, gezelschapsspelletjes en nog veel meer. Elke dinsdagmiddag worden in de gymzaal van basisschool De Optimist sportactiviteiten aangeboden. Ook wordt er regelmatig samengewerkt met professionele docenten die kickbokslessen, yoga, crossfit etc. aanbieden. Ondertussen kunnen de kinderen genieten van een lekker tussendoortje. Wij werken met thema’s waar de activiteiten vaak op aangepast zijn. Natuur en sport zijn een belangrijke element in de thema’s. Kinderen die even geen zin hebben in een activiteit of moe zijn, kunnen rustig een boekje lezen in onze leeshoek.

Naast alle leuke activiteiten op de groep is er ook altijd ruimte en tijd om met één van de medewerkers te praten over dingen die ze meemaken op school, thuis of in hun vrije tijd. Aan het eind van de dag kunnen de kinderen rustig een warme maaltijd eten in het eigen restaurantje. We proberen zo veel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren, zodat de kinderen zich thuis voelen. Verjaardagen worden uitgebreid gevierd, er worden slingers opgehangen en er wordt uit volle borst gezongen voor de jarige.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • VVE locatie met Uk en Puk methode
  • Thema op de locatie is de natuur, van een boomhut in de hal tot moestuinbakken op de groepen en groene ontdekkingstuinen
  • Een vast team van pedagogisch medewerkers
  • Lekker in beweging bij de peutergym, dreumesgym en BSO gym
  • Verse, gezonde en gevarieerde maaltijden speciaal voor de kinderopvang

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Peuterspeelzaal
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ de Koppoter
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 – 12.15 uur.
Maandagmiddag van 12.45 – 16.45 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV het Penseel
Maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 18.30 uur.

BSO het Penseel
BSO het Penseel is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO het Penseel? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

 

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.