Het Heldenrijk

Het Heldenrijk ligt in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten, op 5 minuten afstand van de A6.

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peuterspeelzaal

Kom eens langs

Catootjepad 3
1336 JG, Almere

Tel. PSZ 036 200 2029
Tel. KDV 036 200 2011
Tel. BSO 036 200 2012
info@go-kinderopvang.nl

Welkom bij Het Heldenrijk. Ik ben Nicole Wulder, locatiemanager bij Het Heldenrijk.

Peuterspeelzaal
De PSZ biedt een gezellige, uitdagende ruimte voor de kinderen. De ruimte prikkelt de nieuwsgierigheid van de kinderen. Aansluitend aan de patio waar de kinderen buiten kunnen spelen. Elke week is er peutergym. We werken met het VVE programma Uk en Puk.

Kinderdagverblijf
In ons kleine huiselijke kinderdagverblijf, werken we momenteel met twee horizontale groepen een babygroep (we werken volgens de visie van Emmi Pikler) en een peutergroep. Al onze pedagogisch medewerkers hebben de training ‘Babyspecialist’ gevolgd en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen van een (jonge) baby.

Voor de peuters is er tijd om even lekker te dansen, te knutselen, buiten te spelen of lekker te kliederen met scheerschuim. Vanuit de hal kunnen we zo met de kinderen naar de patio, waar de kinderen veilig kunnen spelen. Elke week is er peuterdans en peutergym. Eén keer per maand worden de kinderen voorgelezen door een leerkracht van Het Avontuur.

Buitenschoolse opvang
Naast BSO het Heldenrijk is openbare basisschool Het Avontuur gevestigd. Beide gebouwen grenzen aan het schoolplein. Op de BSO komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de scholen Het Avontuur en Het Drieluik. Het aanbod van activiteiten is afgestemd op de leeftijd van het jonge of oudere kind.

BSO het Heldenrijk beschikt over twee groepsruimtes met veel ramen en lichtinval. De BSO is ingericht met natuurlijke materialen en kleuren. Buiten op de patio kunnen de kinderen spelen in de zandbak en gebruik maken van de picknicktafels. De patio heeft ook een natuurlijke uitstraling met boomstammen en groen. Op het schoolplein staan verschillende speeltoestellen om in te klimmen, koppeltje te duiken en vanaf te glijden. Ook is er een zandbak, een voetbalkooi en een basketbalveld. In de buurt van de BSO ligt de Natuurboulevard in het hart van het Kotterbos. Elke week wordt er sport aangeboden.

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Gezellige sfeer
  • Veel aandacht voor een gezond voedingsbeleid
  • Het hele jaar gewerkt met thema’s en extra aandacht besteed aan de feestdagen
  • Intensieve samenwerking met basisschool Het Avontuur

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Peuterspeelzaal
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

PSZ het Avontuur
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 – 12.00 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties is de PSZ gesloten.

KDV het Heldenrijk
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.30 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 19.00 uur.

BSO het Heldenrijk
BSO het Heldenrijk is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO het Heldenrijk? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 19.00 uur.

Zoveel meer bij Het Heldenrijk

Lichte groepsruimte

Buitenspelen

Warme maaltijd

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.