De Buurvrouw

KC De Buurvrouw is gevestigd in Almere (Noorderplassen).

Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang

Kom eens langs

Razeil 5
1319 EA, Almere

Tel. 036-5254214
info@go-kinderopvang.nl

Kinderopvang Whitney Fisscher

Welkom bij De Buurvrouw. Ik ben Whitney Fischer, locatiemanager van De Buurvrouw.

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, dat vind ik belangrijk

Het KDV bestaat uit drie horizontale groepen: de baby’s, de dreumesen en de peuters. De BSO werkt nauw samen met de twee basisscholen de Ontdekking en de Windwijzer, beiden op loopafstand. Er is een eigen buitenterrein, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de nabijgelegen schoolpleinen. We trekken er al wandelend met de kinderen op uit. 

We werken met thema’s en organiseren binnen de thema’s veel activiteiten zoals dansen, zingen, bewegen, knutselen en bakken. Het activiteitenaanbod sluit nauwkeurig aan bij de groepen.

Op de BSO werken wij met een opendeurenbeleid en kunnen de kinderen zelf aangeven waar ze aan willen deelnemen. Plezier staat bij ons voorop!

Ouders kiezen voor ons vanwege

  • Fijne samenwerking met de basisscholen in de wijk
  • Samen spelen, samen ontwikkelen en samen groeien
  • Gevarieerde sport- en spelactiviteiten, waarbij plezier op nummer 1 staat
  • Een divers team

Praktische informatie

Bekijk hier het meeste recente GGD rapport en LRK nummer.

Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang

Alle tarieven staan op de tarievenpagina, hier kun je ook de kinderopvangkosten berekenen.

Pedagogisch beleid en werkplan

Als ouder moet je erop kunnen vertrouwen dat je kind op een goede manier opgevangen wordt. De benadering en werkwijze van de medewerkers hebben wij daarom in een pedagogische visie en beleid vastgelegd. Duidelijkheid voor jou en voor ons. Bekijk hier het pedagogisch beleid en werkplan.

Bevestiging van inschrijving
Je kunt je bij GO! Kinderopvang inschrijven voor een kinderdagverblijf (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderopvang (GOB) en de peuterspeelzaal (PSZ). Zodra je inschrijving binnen is, ontvang je van ons een bevestiging van uw inschrijving. Vanzelfsprekend staan onze medewerkers voor je klaar om aanvullende informatie te geven of om te helpen bij het invullen van de formulieren voor het regelen van de kinderopvang. Lees verder voor meer informatie.

Wij werken graag samen met andere organisaties. Een van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van je kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

KDV De Buurvrouw
Maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 18.30 uur.

Verlengde opening
Eerder of later opvang nodig op het KDV? Dat kan vanaf 7.00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis ontbijten. Ook aan het einde van de dag is het mogelijk om opvang af te nemen tot 18.30 uur.

BSO De Buurvrouw
BSO De Buurvrouw is elke werkdag aansluitend bij de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO De Buurvrouw? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Het is de bedoeling dat de kinderen thuis ontbijten.

Kinderopvang GO! Contact

Beleef de dag van je kind

Met Konnect beleef je de dag van je kind. Via een app op je smartphone of tablet ontvang je foto’s, zie je een persoonlijk schriftje van je kind met foto’s en verslagen en ontvang je actueel nieuws. Ook heb je digitaal inzicht in je plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

Ouderbetrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van je kind, maar ook als we je uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij je aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wil jij ook wel meedenken en praten over de opvang van je kind!

Vrijblijvend inschrijven
of meer weten?

Schrijf je kind vrijblijvend in, dan nemen we contact met je op en vertellen we je meteen meer over de mogelijkheid tot plaatsing. Ook nodigen we je uit voor een rondleiding, zodat je rustig kunt kennismaken en je daarna definitief kunt inschrijven.