Dolfijntjes 1

Daar word je groot

Oostzeestraat 38, 8226 BA Lelystad

T: 0320 320 334

E: info@go-kinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 8.15 uur - 11.00 uur
Maandag (doorstroomgroep) 12.00 uur - 14.30 uur
Dinsdag 8.15 uur - 11.00 uur
Dinsdag 12.00 uur - 14.30 uur
Woensdag 8.15 uur - 11.00 uur
Donderdag 8.15 uur - 11.00 uur
Donderdag 12.00 uur - 14.30 uur
Vrijdag 8.15 uur - 11.00 uur

Omschrijving

Ligging
PSZ Dolfijntjes 1 is gevestigd in school de Poolster. Vanaf 2 jaar kan uw kind naar PSZ Dolfijntjes 1.

Neem een kijkje binnen:


Speciale aandacht voor Voor – en Vroegschoolse Educatie (VVE)

PSZ Dolfijntjes 1 is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ Dolfijntjes 1 speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Instroomgroep Poolster (basisschool) en Dolfijntjes 1 (peuterspeelzaal)
De Instroomgroep is bedoeld voor de oudste peuters en jongste kleuters van opvang en onderwijs, waarbij op twee of meer dagdelen per week intensief wordt samengewerkt.  Het is een groep waarbij kinderen van 3,5 tot 4,5 jaar, 2 dagdelen in de week, aanvullend op het bestaande aanbod, een extra educatief en ontwikkelingsstimulerend aanbod wordt geboden. Dit wordt gedaan door een leerkracht van school en een pedagogisch medewerker van de opvang.

Rondleiding aanvragen

Talentgroep
Peuterspeelzaal Dolfijntjes 1 is een Talentgroep sinds mei 2019 en daar zijn we trots op.

De Talentgroepen zijn sinds mei 2019 opgestart als pilot om de VVE kinderen 16 uren opvang te kunnen bieden door een ontwikkelingsgericht aanbod. De vier Talentgroepen in Lelystad, waaronder peuterspeelzaal Dolfijntjes 1, zijn voor kinderen tussen 2 en 4 jaar met een VVE indicatie. Deze kinderen willen we een vliegende start geven. Dit doen wij door de sociale en cognitieve talenten op een spelende manier te ontwikkelen. Naast de VVE kinderen zijn ook andere kinderen natuurlijk van harte welkom bij ons.

Naast het bieden van de 16 uren opvang voor VVE kinderen wordt er ook extra aandacht besteed aan het scholen en ontwikkelen van de pedagogisch medewerkers door het laten volgen van diverse trainingen. We leren hierdoor nog beter kijken naar wat uw kind nodig heeft en welke methodes we kunnen gebruiken om daar goed bij aan te sluiten. Wij werken nauw samen met onze VVE-Adviseur, zij komt één keer in de week langs om te pedagogisch medewerker te observeren en te coachen. Daarnaast staat ze op twee keer per week op de groep om mee te werken.

Van ouders verwachten wij ook inzet om samen met u uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling (dit noemen we ouderbetrokkenheid bij de Talentgroep). Om dat te kunnen bereiken willen we dat de kinderen minimaal 85% van de tijd aanwezig zijn. We organiseren regelmatig informatie bijeenkomsten voor ouders en we verwachten dat u daarbij aanwezig bent. Mocht u een keer niet kunnen verwachten wij dat er iemand anders komt zoals opa of oma.

Ook vragen wij u om thuis met uw kind bezig te gaan, dat jullie samen gaan oefenen. Bijvoorbeeld wanneer wij met een nieuw thema starten maken wij een boekje voor kinderen. In dit boekje staan de woorden van de week, een liedje of gedichtje. Het kan voorkomen dat we er ook een spelletje bij in doen. Samen oefenen jullie dezelfde woorden, liedjes en spelletjes zoals die ook op de peuterspeelzaal aangeboden worden. Hierdoor stimuleren we het taalaanbod extra en we geloven dat dat helpt in de taalontwikkeling van uw kind.

Ouderbetrokkenheid
Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van uw kind, maar ook als we u uitnodigen voor een ouderbijeenkomst of een oudergesprek. Soms vragen wij u aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wilt u ook wel meedenken en praten over de opvang van uw kind!

Beleef de dag van uw kind!
Met Konnect kunt u de dag van uw kind beleven. Via een app op uw smartphone of tablet ontvangt u foto’s en actueel nieuws. Ook heeft u digitaal inzicht in uw plaatsingen, gegevens en facturen.

1-konnect-maakt-zichtbaar


Beschikbare plaatsen

Voor de plaatsingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met onze medewerkers van het klant contact centrum (KCC) op telefoonnummer 0320 – 294 900. Zij kunnen aan de hand van uw wensen de mogelijkheden met u doornemen.

Uw kind aanmelden
U kunt uw kind hieronder vrijblijvend aanmelden. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij binnen drie werkdagen contact met u op om uw specifieke wensen door te nemen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0320 – 294 900. Wij staan u graag te woord!

Uw kind aanmelden

Samenwerkingspartners
Wij werken graag samen met andere organisaties. Eén van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van uw kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.