Landhuis – Landerijen

Daar word je groot

Bouvigne 13-15, 8226 TJ Lelystad

T: 0320 320 137

E: info@go-kinderopvang.nl

Omschrijving

BSO het Landhuis is elke werkdag aansluitend aan de schooltijden geopend tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en in schoolvakanties is er de hele dag opvang.

Voorschoolse opvang
Al eerder opvang nodig bij BSO het Landhuis? Ook voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Als het nodig is kan uw kind bij ons ontbijten. De voorschoolse opvang vindt plaats aan de andere kant van het schoolplein bij BSO de Landridder.

Ligging
BSO het Landhuis ligt in de ruime wijk de Landerijen. In het gebouw de Borg direct naast BSO het Landhuis zijn de drie scholen de Lispeltuut, de Meander en de Driesprong gevestigd. De oudere kinderen van deze scholen en van Driestromenland, de Poolster en de Helmstok gaan naar het Landhuis. Op de bovenverdieping zijn de groepen buitenschoolse opvang met allerlei creatieve mogelijkheden. Direct aan de zijkant van het pand is er parkeergelegenheid.

Activiteitencarrousel
BSO het Landhuis biedt de activiteiten aan in een activiteitencarrousel. Nadat de kinderen na schooltijd eerst wat eten en drinken in hun stamgroep, kiezen zij daarna een activiteit. Elke ruimte is geschikt voor een andere activiteit, van sport en spel tot creatief of koken. Zo doen kinderen samen met leeftijdgenootjes activiteiten die aansluiten bij hun leeftijd.

Vestiging
De BSO beschikt over een kookruimte waar de kinderen kunnen koken, proeven en zelfstandig gerechten uitproberen. Er wordt onder begeleiding gewerkt met recepten en er is ruimte voor de kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen op kookgebied. Daarnaast is een groep ingericht als atelier waar kinderen creatieve activiteiten uitvoeren. Deze zijn veelal individueel gericht waarbij elk kind een eigen project, methode en werktempo heeft.

In de grote gymzaal en in de verschillende buitenruimtes worden sport- en spelactiviteiten georganiseerd. De buitenruimte biedt veel verschillende speelmogelijkheden zoals een basketbalveld, voetbalveld, verschillende speeltoestellen en veel ruimte.

De kinderen gaan regelmatig naar het bos in Natuurpark Lelystad.

Rondleiding aanvragen

Ouderbetrokkenheid
Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van uw kind, maar ook als we u uitnodigen voor een informatievond of een oudergesprek. Soms vragen wij u aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wilt u ook wel meedenken en praten over de opvang van uw kind!

Beleef de dag van uw kind!
Met Konnect kunt u de dag van uw kind beleven. Via een app op uw smartphone of tablet ontvangt u foto’s, ziet u een persoonlijk schriftje van uw kind met foto’s en verslagen en ontvangt u actueel nieuws. Ook heeft u digitaal inzicht in uw plaatsingen, gegevens, facturen en jaaropgaven.

1-konnect-maakt-zichtbaar

Beschikbare plaatsen
Voor de plaatsingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met onze medewerkers van het klant contact centrum (KCC) op telefoonnummer 0320 – 294 900. Zij kunnen aan de hand van uw wensen de mogelijkheden met u doornemen.

Uw kind aanmelden
U kunt uw kind hieronder vrijblijvend aanmelden. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij binnen drie werkdagen contact met u op om uw specifieke wensen door te nemen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0320 – 294 900. Wij staan u graag te woord!

Uw kind aanmelden

Samenwerkingspartners
Wij werken graag samen met andere organisaties. Eén van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van uw kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.

 

De basis in de jonge jaren van het kind is zo belangrijk voor de verdere ontwikkeling tot volwassenen. In deze periode is het van belang dat het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien in zijn eigen tempo. Het is mooi dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

Ilona Vlietman Locatieleider