Speel je slim bij GO! Kinderopvang

21 november 2021

Vanuit plezier en nieuwsgierigheid ontdekt je kind stap voor stap de wereld. Bij GO! werken we actief aan de ontwikkeling van jouw kind: motorisch, sociaal, creatief en meer. Waarom dit belangrijk is en hoe we dat doen?

Groeien en ontwikkelen vanuit spelen en plezier

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en ontdekken iedere dag iets nieuws. Daar spelen we bij GO! actief op in. Vanuit een vaste dagindeling waarin alle ruimte is om te spelen en met speelgoed voor iedere leeftijd. Vanuit die veilige basis en vanuit plezier ontdekt en leert jouw kind iedere dag iets nieuws.

Spelen met taal

Wij besteden veel aandacht aan taal. We praten en luisteren veel, spelen samen, lezen voor, zingen of luisteren muziek. Op de peuterspeelzalen met VVE doen we dat bijvoorbeeld met wekelijks nieuwe woorden en leuke thema’s. Want bij een thema winter, hoort bijvoorbeeld een warme muts en ijs. En wat gebeurt er als ijs smelt?

Spelen met ordenen en rekenen

Het begint al jong: een toren van groot naar klein en dan lekker omgooien. Kleuren en vormen ontdekken. Is iets eigenlijk meer of minder? Tellen. Onze pedagogisch medewerkers doen gerichte spelletjes van en geven er betekenis aan in het dagelijks leven of door een thema. Zo leert jouw kind spelenderwijs. En altijd vanuit plezier enthousiasme en met betekenis.

Spelen met muziek

Muziek stimuleert de creatieve ontwikkeling, leert kinderen om te luisteren en zich te concentreren, muziek verbindt en maakt blij.

Liedjes worden ook gebruikt om overgangen in het dagritme van peuters aan te geven. We zingen samen een liedje voor het fruithapje of lunch. Van muziek wordt je kind vrolijk en enthousiast. Dat maakt muziek tot een geweldig instrument om te leren.

Vol aandacht en concentratie

Vanuit rust iets (samen) doen en het helemaal afmaken. En dan samen trots zijn op het resultaat. Dit oefenen we door iets te knutselen, samen een spelletje te doen, iets (samen) te maken. En het kind aan te moedigen en complimentjes te geven.

Voor de zintuigen en creatief

Zien, voelen, kijken, ruiken, proeven: zintuiglijke manieren om de wereld te verkennen. Kruiden ruiken, kleuren ontdekken, eten en drinken, warm en koud, verschillende materialen. Ook zo ontdekt en leert jouw kind.

Motorische ontwikkeling

Lekker buiten en binnen spelen. Klimmen, kruipen, fietsen, knutselen, bouwen, verven, tuinieren en spelletjes doen. Bewegen is belangrijk, leuk en goed voor de (fijne)motoriek.

Samen spelen en eten

Bij GO! is er alle ruimte om binnen en buiten samen te spelen. Dat is ook goed voor de sociaal-emotionele en morele ontwikkeling. Zo leert je kind: wie is de ander, hoe speel je samen, hoe maak je vriendjes, hoe ga je fijn met elkaar om, hoe ontdek je wie je zelf bent en krijg en geef je ruimte aan elkaar? Wat zijn goede regels om samen te hebben? Onze pedagogisch medewerkers begeleiden kinderen hierbij, zij benaderen het kind positief en moedigen positief sociaal gedrag aan.

Pedagogisch medewerkers hebben ervoor geleerd

Onze pedagogisch medewerkers ondersteunen en respecteren de individuele ontwikkeling.

Zij kijken naar de interesse, de belevingswereld, het ontwikkelingsniveau en hoe het kind zich voelt. Zij stimuleren jouw kind zijn of haar talenten en mogelijkheden te ontdekken door te spelen, verkennen, ontdekken en experimenteren. Dat doen zij vanuit hun eigen professie, samen met de locatie en vanuit het centrale pedagogisch beleid van GO! Kinderopvang.

Op zoek naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal?

Ben je op zoek naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal in Flevoland? Dan helpen we je graag verder.

Blog