Verlenging maatregelen tegen Corona tot en met 28 april

Verlenging maatregelen tegen Corona tot en met 28 april

Zojuist heeft het kabinet laten weten dat het de maatregelen tegen Corona verlengt tot en met 28 april 2020.

Dit betekent in ieder geval dat alle scholen en kinderopvanglocaties tot die tijd gesloten blijven. Onderwijs en kinderopvang blijven wel noodopvang bieden aan ouders die werken in een cruciaal beroep.

We hebben ontzettende bewondering voor alle medewerkers in de zorg en andere cruciale beroepen. We realiseren ons dat dit veel vraagt, maar we hebben er net als minister de Jonge vertrouwen in dat we dit met elkaar kunnen doen.

De noodopvang bij GO! is al vanaf 16 maart gerealiseerd. Op enkele locaties in Lelystad, Almere en Zeewolde bieden we noodopvang voor kinderen van 0-4 en 4-12 jaar. Afhankelijk van de vraag naar noodopvang openen we extra locaties. Er is maximaal één KDV groep en één BSO groep open op een noodlocatie. Uitgangspunt is dat we opvang bieden op ruime locaties, waar ook spreiding van kinderen en medewerkers mogelijk is.

Deze week bespreken we welke gevolgen dit besluit heeft op de komende periode. We houden u hiervan op de hoogte.

Aanvragen noodopvang
Hieronder delen we nogmaals de wijze waarop u noodopvang kunt regelen als u en/of uw partner in een cruciaal beroep werkt. Komt u er niet uit of wilt u ondersteuning? Neem dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum op telefoonnummer 0320 – 294 900. U kunt ook een mail sturen naar info@go-kinderopvang.nl dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Aan extra noodopvang buiten uw contract of noodopvang als u normaal geen opvang afneemt zijn geen kosten verbonden.

Compensatie kinderopvangkosten
U behoudt alleen het recht op kinderopvangtoeslag als u de gebruikelijke kosten per maand blijft voldoen en de teruggave van de eigen bijdrage is gekoppeld aan het recht op kinderopvangtoeslag. Ook blijft uw opvangplek op deze wijze behouden en kunt u gelijk weer gebruik maken van de kinderopvang als die weer regulier opengaat.

U hoeft geen wijzigingen door te geven aan de Belastingdienst of uw kinderopvangtoeslag stop te zetten, tenzij bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst, zodat uw kinderopvangtoeslag kan worden aangepast en uw eigen bijdrage wordt verlaagd.