Compositie

Daar word je groot

Chagallweg 6-8, 1328 LE Almere Tussen de Vaarten

T: 036 200 2001

E: info@go-kinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 8.15 uur - 12.15 uur
Dinsdag 8.15 uur - 12.15 uur
Woensdag 8.15 uur - 12.15 uur
Woensdag 13.00 uur - 17.00 uur
Donderdag 8.15 uur - 12.15 uur
Vrijdag 8.15 uur - 12.15 uur
Vrijdag 13.00 uur - 17.00 uur

Omschrijving

PSZ de Compositie ligt in de wijk Tussen de Vaarten in Almere Stad. PSZ de Compositie is gevestigd in basisschool De Compositie. Uw kind kan vanaf 2 jaar naar PSZ de Compositie.

De vestiging
PSZ de Compositie maakt gebruik van de bibliotheek, de speelzaal, de gymzaal en het schoolplein van basisschool De Compositie. Verder is er een atelier en een aangrenzende buitenruimte.

Speciale aandacht voor Voor – en Vroegschoolse Educatie (VVE)
PSZ de Compositie is een VVE peuterspeelzaal. Dit betekent dat het aanbod van PSZ de Compositie speciaal bedoeld is om kinderen zo optimaal mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht voor taal. Kijk voor meer informatie over VVE bij peuterspeelzalen.

Talentgroep
Talentgroep is voor kinderen uit Almere van de 2,5 tot 4 jaar en heeft als doel om kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling om ze zo een vliegende start te geven in groep 1 van de basisschool. Dit doen wij door de sociale en cognitieve talenten op een spelende manier aan te bieden.

Talentgroepen worden als pilot opgezet, op 2 locaties in Almere. Pedagogisch medewerkers en deskundigen zoeken hier samen naar effectieve en uitvoerbare mogelijkheden om kinderen meer kansen te geven op een succesvolle ontwikkeling. Talentgroepen zijn onderdeel van het VVE-beleid (Voor- en Vroegschoolse Educatie) van de gemeente Almere. De ambitie is dat alle kinderen zich optimaal ontwikkelen, zodat ze zonder (taal)achterstand naar groep 1 kunnen gaan. Bekijk hier de folder voor meer informatie.

Rondleiding aanvragen

Ouderbetrokkenheid
Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens het halen en brengen van uw kind, maar ook als we u uitnodigen voor een ouderbijeenkomst of een oudergesprek. Soms vragen wij u aanwezig te zijn bij de afsluiting van een activiteit. Wij streven ernaar om op elke vestiging een actieve oudercommissie te hebben. Misschien wilt u ook wel meedenken en praten over de opvang van uw kind!

Beleef de dag van uw kind!
Met Konnect kunt u de dag van uw kind beleven. Via een app op uw smartphone of tablet ontvangt u foto’s en actueel nieuws. Ook heeft u digitaal inzicht in uw plaatsingen, gegevens en facturen.

Beschikbare plaatsen
Voor de plaatsingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met onze medewerkers van het klant contact centrum (KCC) op telefoonnummer 0320 – 294 900. Zij kunnen aan de hand van uw wensen de mogelijkheden met u doornemen.

Uw kind aanmelden
U kunt uw kind hieronder vrijblijvend aanmelden. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij binnen drie werkdagen contact met u op om uw specifieke wensen door te nemen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0320 – 294 900. Wij staan u graag te woord!

Uw kind aanmelden

Samenwerkingspartners
Wij werken graag samen met andere organisaties. Eén van de belangrijkste samenwerkingspartners is het onderwijs. De groei en ontwikkeling van uw kind staan hierbij centraal. Maar ook met andere organisaties in de wijk doen wij dingen samen.