Ouderraad

De ouderraad is het adviserende orgaan waarmee de zeggenschap van ouders op hoofdpunten van het beleid is geregeld. De samenstelling en werkwijze is vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De ouderraad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit. Om de ouderraad ook te voorzien van informatie zijn er oudercommissies actief op de vestigingen. Voor vragen of suggesties kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar ouderraad@go-kinderopvang.nl.

De ouderraadleden stellen zich graag aan u voor!

 

 

 

 

 

Wieske Huijs (BSO)
Wieske Huijs is moeder van Riley Benjamin Huijs (8 jaar) en hij gaat 3 dagen per week met veel plezier naar de BSO het Vlaggenschip (Almere).
Waarom in de ouderraad?
Zelf werk ik in het onderwijs en bereid ik toekomstige pedagogisch medewerkers voor op hun werkplek.  Na 12 jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben kan ik mijn eigen ervaring nu delen met mijn studenten. Zeer waardevol evenals mijn deelname aan de ouderraad waarbij ik zowel op de hoogte blijf van wat er in het werkveld gebeurt en mee kan denken over de keuzes die gemaakt worden.

Kim Dekker

 

 

 

 

Kim Dekker (BSO)
Kim is moeder van twee kinderen: Florian van 7 jaar en Majbritt van 4 jaar. Ze gaan 2 middagen per week naar de BSO bij IKC de Warande (Lelystad). Kim werkt bij ROC van Flevoland in Almere bij de opleidingen Sociaal Agogisch Werk. Hier worden o.a. de toekomstige medewerkers kinderopvang opgeleid.
Waarom in de ouderraad?
Vanuit mijn werk vind ik het interessant om mee te denken over het beleid in de kinderopvang. En andersom vind ik het voor mijn werk goed om meer te horen over de ontwikkelingen in het werkveld. Wat ik belangrijk vind als ouder, zijn continuïteit op de groep, een prettig pedagogisch klimaat waarin je kind zich goed kan ontwikkelen en met plezier naar de opvang gaat, goed gekwalificeerde groepsleiders en een uitdagende en hygiënische omgeving. Daarom wil ik graag meedenken en meer weten waarom er bepaalde keuzes gemaakt worden. Je wilt als ouder immers de beste opvang voor je kind binnen de mogelijkheden die er zijn. Deze keuzes moeten op een goede, duidelijke manier met ouders gedeeld worden. Ik hoop hieraan, als ouderraadslid, een bijdrage te kunnen leveren.

 

 

 

 

Jane Ruimschoot-Egthuijsen (KDV)
Jane is getrouwd, moeder van een dochter (2017), woonachtig in Lelystad en werkzaam als bestuurssecretaresse. Haar dochter gaat twee dagen per week met plezier naar Villa Kakelbont in Lelystad.
Waarom in de ouderraad?
Ik ben lid geworden van de ouderraad, omdat ik graag mee wil denken over de ontwikkeling van GO! Kinderopvang als kinderopvangorganisatie. Daarmee wil ik niet alleen de organisatie ondersteunen, maar ook bijdragen aan het welzijn van de kinderen die door GO! opgevangen worden. Daarnaast vind ik het belangrijk​ om GO! scherp te houden met betrekking tot de kwaliteit van de kinderopvang en zo ook van betekenis te kunnen zijn voor de andere ouders.

 

 

 

 

 


Miet Gentier (BSO)

Miet is een Belgische die 16 jaar geleden naar Nederland gekomen is. Met haar man heeft ze een zoontje die met veel plezier naar KDV het Penseel (Almere) gaat. Hij wordt bijna 4 jaar dus hij neemt binnenkort afscheid bij het kinderdagverblijf en start bij BSO het Penseel.
Waarom in de ouderraad?
Ik werk ondertussen 10 jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ik  heb bij zowel grote organisaties als een kleine particulier gewerkt. Ik merk dat nu  ik moeder ben, ik de kinderopvang en het werken in de kinderopvang op een hele andere manier ervaar. Dit was voor mij een mooi ontwikkelpunt als pedagogisch medewerker. Ik kon me veel beter inleven in hoe het is als ouder en de zorgen die daarbij komen.

Deze kans om bij de ouderraad te komen zag ik dan ook als een mooie kans om op nog een andere manier mijn kennis te verbreden en mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de kinderopvang. Maar dit keer vanuit de rol als ouder! Ik merk dat ik het ontzettend boeiend vind om vanuit een andere hoek te beleven op welke manier en vanuit welke denkwijze bepaalde beslissingen genomen worden binnen een grote organisatie als GO!. Ik ben dan ook dankbaar dit mee te maken, mijn eigen kennis te verbreden en mee te kunnen denken. Als ouder wil je je graag kunnen vinden in de visie van de kinderopvang waar je kind zich ontwikkelt. Het moet een plek zijn waar je kind zich ten volle kan ontwikkelen op een manier die aansluit bij de opvoeding van de ouders. Met veel plezier, fantasie en stimulans!

"Kinderen met dromen worden mensen met visie: wij zijn trots dat we hier aan mee werken."

Margreet Hellemons Directeur bestuurder