Erben Wennemars trapt campagne ‘Lelystad drinkt water!’ af op OBS de Finnjol

Erben Wennemars trapt campagne ‘Lelystad drinkt water!’ af op OBS de Finnjol

Van 18 tot en met 27 september 2020 staat Lelystad in het teken van water drinken. JOGG Lelystad ‘Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst’ vraagt met de campagne: ‘Lelystad drinkt water!’ aandacht voor de voordelen van water drinken: water is gezond, gemakkelijk en goedkoop. JOGG-ambassadeur Erben Wennemars en wethouder Jack Schoone trappen de campagne af.

Waarom de Drink Water campagne?

Uit recent onderzoek onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van acht basisscholen in Lelystad blijkt dat minder dan de helft van de kinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Ook drinken nog veel kinderen gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Om kinderen en ouders beter bewust te maken van de voordelen van water drinken, wordt de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ gestart.

Nationale Sportweek & de Daily Mile

Van 18 t/m 27 september 2020 is ook de Nationale Sportweek. De campagne ‘Lelystad drinkt water!’ valt niet voor niets samen met de Nationale Sportweek: sport is onlosmakelijk verbonden met water drinken. In deze week doen diverse basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming en gedrag van kinderen.

Aftrap door Erben Wennemars!

Erben Wennemars is landelijk JOGG-ambassadeur voor de Daily Mile. Op vrijdag 18 september om 10.00 uur verricht hij samen met wethouder Jack Schoone op OBS de Finnjol de aftrap van de Daily Mile en de Drink Water campagne. De feestelijke aftrap vindt plaats in klein comité, maar diverse scholen en organisaties in de stad doen mee aan één of beide activiteiten.

Wie doen er mee met de campagne?

JOGG Lelystad is verheugd dat zoveel Lelystadse organisaties tijdens de campagneweek aandacht vragen voor het drinken van water. Inwoners die deze week een bezoek brengen aan Sportbedrijf Lelystad, GO! Kinderopvang, Scholengemeenschap Lelystad, Icare, KernGezond, Gezonde Wijkaanpak, Welzijn Lelystad, diverse basisscholen, Flevomeer Bibliotheek, de Limonade Brigade, gemeente Lelystad en GGD Flevoland worden op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.

Brede aanpak

Met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en de Daily Mile wil JOGG Lelystad, samen met andere partijen en gemeente Lelystad, zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan.
Meer informatie op: www.lelystad.nl/jogg.