Duurzaam dak voor GO! Kinderopvang Ziezo

Duurzaam dak voor GO! Kinderopvang Ziezo

Lelystad – Deze week onthulden de kinderen van GO! Kinderopvang locatie Ziezo in Lelystad een ‘groen’ bord. Daarop staat hoe Ziezo nu de eigen elektriciteit opwekt en waarom het dak ineens vol plantjes staat. De wereld samen mooier maken, dat staat hoog op de agenda bij GO! Kinderopvang. Dat doen ze liefst samen: met de omgeving (zoals scholen en gemeenten), met de kinderen en met medewerkers.

Samen de wereld mooier maken

111 zonnepanelen kreeg het schuine dak van locatie Ziezo dit voorjaar. Een hele operatie. Tegelijk werd het platte dak duurzaam geïsoleerd. De zonnepanelen voorzien de locatie van alle elektriciteit die ze nodig hebben. Of dat nu voor het kinderdagverblijf is, het tiener kinderkookcafé  of het opleidingslokaal voor medewerkers.

Goed voor mensen, goed voor de insecten

‘Het sedum dak isoleert en maakt de locatie in de zomer koeler en in de winter warmer’, legt Ellen Kramer van facilitaire zaken van GO! uit. ‘Aan alle kanten een fijne keuze want naast dat sedum onderhoudsvrij is, is het ook heel vriendelijk voor insecten. Zo draagt dit dak weer bij aan de biodiversiteit in de nabije omgeving’.

GO! kiest duurzaam en natuurlijk

Waar we aan vernieuwing toe zijn kiezen we voor duurzaam en natuurlijk. Zoals bij dit dak, maar ook bijvoorbeeld bij de herinrichting van een speelplaats. Zo kreeg Ziezo anderhalf jaar geleden ook een natuurlijke plek om te spelen. Met boomstammen en avontuurlijke speelattributen.’

Feestelijke onthulling met bord en scherm

Het was  even wachten op het sedum dak, vanwege de kweekperiode van de plantjes, maar nu is het duurzame dak compleet. De kinderen van het kinderdagverblijf mochten deze week het bord onthullen, dat uitleg geeft de verduurzaming bij Ziezo. Daarnaast kunnen bezoekers in de hal van Ziezo op een scherm volgen hoeveel energie er op dat moment wordt opgewekt. Interessant en leerzaam voor kinderen en volwassenen. En natuurlijk een mooi idee hoe zij daar nu zelf hun bijdrage aan leveren.